Utorak, 7.06.2005.

KONSTITUIRAJUćE SJEDNICE GRADSKIH I OPćINSKIH VIJEćA CETINSKOG KRAJA

U Gradskoj vijećnići grada Sinja danas će se održati konstituirajuća sjednica novoga Gradskoga vijeća. Podsjetimo, od ukupno 19 vijećnićkih mjesta u gradskom vijeću 11 vijećnika je iz koalicije stranaka Preporod, 7 iz HDZ-e te 1 član HKDU-a.

Gradski vijećnici novoga saziva su Nikola Tomašević, Velibor Milošević, Snježan šentija, Nataša Poparić Iva Bilandžić Barać, Nediljko Erceg, Miše Varenina, Dragan Podrug, Josip Marinko Romac, Jakov Dukić i Ante Sesardić.

Iz redova Hrvatske demokratske zajednice u sazivu novoga gradskoga vijeća je 7 vijećnika Dinko Franchini, Mate Jukić, Marko Duvnjak, Ivan Cvrlje Ljubica đipalo , Stipe župić i Miloš Balić, a iz HKDU vijećnik grada Sinja je dr.Ivan Nasić.

što se tiče konstituiranja gradskoga vijeća prema zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi ono se smatra konstituiranim izborom predsjednika na prvoj sjednici. Konstituirajućoj sjednici gradskog vijeća do izbora predsjeda najstariji član.

Ured državne uprave za sjednicu predvidio je dnevni red od pet točaka i to utvrđivanje kvoruma, izbor i izvješće mandatnog povjerenstva,i verifikacija mandata članova gradskog vijeća. , Svečana prisega , Izbor povjerenstva za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Klub vijećnika koalicije Preporod na temelju članka 36 poslovnika gradskog vijeća predložilo je i dopunu dnevnog reda 1. sjednice novoga saziva gradskog vijeća, i to Prijedloge Odluke o izboru gradonačelnika Grada Sinja, o izboru zamjenika gradonačelnika Grada Sinja, članova gradskog poglavarstva grada Sinja, Izvješće mandatne komisije, kao i prijedlozi odluka poput imenovanja Odbora za gospodarstvo, komunalne djelatnosti obnovu i razvoj grada, odbora za međugradsku suradnju te Prijedlog Odluke o imenovanju Odbora za javna priznanja.

U Trilju je konstituiranje gradskoga vijeća sazvano za ponedjeljak 13. svibnja. Dan održavanja konstituirajućih sjednica gradskog odnosno općinskog vijeća u Vrlici Hrvacama i Otoku još nije poznat ali je za očekivati u prvoj polovici idućeg tjedna.


što se tiče konstituiranja sjednice općinskog vijeća u Dicmu ona će se također održati u ponedjeljak. Za sada se jo uvijek nezna tko će obnašati vlast, a tko će u oporbu.

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme sa slabim vjetrom, poslijepodne metorolozi najavljuju novo naoblačenje sa mogućnošću kiše.