Ponedjeljak, 7.05.2012.

Bulj traži hitnu tematsku sjednicuNezavisni gradski vijećnik Miro Bulj predsjedniku sinjskog Gradskog vijeća Milanu Smolji danas je uputio zahtjev za hitnim sazivanjem izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ministar Mirando Mrsić posjetio Sinj

Sinj je jučer posjetio ministar rada i mirovinskog sustava dr.sc. Mirando Mrsić. Tijekom svog boravka u alkarskom gradu gospodin Mrsić obišao je vojarnu Ivaniša Nelipića. Obzirom da su ustanove u gradu koje su u sastavu njegova ministarstva pokriva u unajmljenim prostorima, Mrsić je došao vidjeti na koji način bi se za potrebe tih službi mogli iskoristiti prostori vojarne koji su u vlasništvu države. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odjeci s ovogodišnjeg 'Gljevstocka'

Nakon što su obavljene sve pripreme, samo se gledalo u nebo jer su se pojavili oblaci. Posjetitelji su počeli stizati već oko podne i kudili nas jer kasnimo s postavljanjem putokaza na ulazu, posebno oni koji su stizali iz daljeg. A bilo ih je sa svih strana: Split, Imotski, Livno... Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Info dan u Galeriji Sikirica

Kulturno umjetničko središte Sinj u suradnji s Ministarstvom kulture organizirlo Info dan o financiranju projekata iz fondova Europske unije. Info dan održat će se sutra od 10,30 do 14 sati u prostoru Galerije Sikirica u Alkarskim dvorima. Privatne i javne pravne osobe koje se bave kulturom moći će saznati više o mogućnostima financiranja iz programa Europske unije 'Kultura 2007. – 2013.' te o programu 'Kreativna Europa' koji će ga 'naslijediti'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Prošle subote u Splitu je održan 12. Splitski polumaraton 'Sveti Duje' i trka građana na 5 km koja se boduje za Hrvatski New balance cestovni kup. Po toplom vremenu od oko 22 stupnja, sa startom i ciljem na Splitskoj Rivi, nastupili su i članovi atletskog kluba 'Sinj' te postigli odlične rezultate, posebno u juniorskoj konkurenciji.
Tako je u trci na 5 km prvi u cilj ušao Toni Jenjić sa rezultatom 16;50. Treći ciljem, a prvi u konkurenciji kadeta prošao je Mario Runje sa rezultatom 17;05. Sa ovim odličnim rezultatom bio je najugodnije iznenađenje trke. Četvrti ciljem, a drugi u juniorskoj konkurenciji prošao je Marin Vučić sa osobnim rekordom 17:08.
Kod žena ukupno prva je stigla Tanja Samardžić, sa novim osobnim rekordom 20;21, Time je osvojila i prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. Antonija Delaš je sa rezultatom 29;22 stigla kao prva u konkurenciji mlađih juniorki.
U ekipnoj konkurenciji osvojili smo prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, te sveukupno klupsko prvo mjesto. Treba naglasiti ukupnu pobjedu Tonija Jenjića, odličan rezultat kadeta Maria Runje, pobjedu Tanje Samardžić sa novim rekordom, te novi osobni rekord Marina Vučića.
U polumaratonu Petar Delaš je stigao 4. u cilj, sa rezultatom 1:19;27. Deveti je bio Hrvoje Habuš sa rezultatom 1;25:06, Nikola Saratlija je stigao 63 ( 1;47;20), a Milan Buljan je osvojio 86. mjesto (1;54:12).
Kod žena Ana Domazet Lošo je sa rezultatom 1:47:46 osvojila drugo mjesto u konkurenciji Ž35.
Pobjednik polumaratona je bio Zoran Žilić (1:16;31), a kod žena Helena Javornik (1:21;05). Rezultati polumaratona bi bili i bolji da se nije trčalo u 15 sati, po toplom vremenu za polumaraton.
Odličan organizator trke je bio Maraton klub Marjan Split, a sljedeći nastup naši atletičari imaju na prvenstvu Dalmacije u Splitu idućeg vikenda.


Jučer su odigrani susreti 22. kola Udruge za mali nogomet Sinj, stoga Vam donosimo i rezultate:
Š.D. BRANITELJ – BRNAZE 2 : 3 (0 : 0)
(Josip Lucić 2 – Tomislav Marić 2, Stipe Balajić)

Š.D. DICMO – MNK SATRIĆ CASPER 4 : 6 (3 : 3)
(Dino Rančić 2, Frane Blažević, Dino Gabrilo – Tomislav Bešlić 2, Nediljko Glavinić 2, Ante Vukušić, Boško Plavša)

AZRA 1986 – MNK SUTINA 3 : 0 (1 : 0)
(Stipe Benja, Blaž Jukić, PauloMarić)

KAMEN BULJAN NINO TERM – JUKIĆ DAM 7 : 4 (1 : 1)
(Vedran Ugrin 4, Jozo Buljan 2, Neno Čović – Ilija Samardžić 2, Loća Dević, Ivan Galić)

TORCIDA OTOK C.B. LITRE – IKO PROMET 3 : 3 (2 : 2)
(Jure Vugdelija 2, Petar Bašić – Ivan Paleško 2, Ante Porobija)

SWISS BOYS – C.B. RODA 3 : 3 (1 : 1)
(Tomislav Gaurina, Krunoslav Tokić, Stipe Čović – Krešimir Maretić, Ivica Romac, Robert Vardić )

IZVOR: WWW.FERATA.HR