Četvrtak, 7.05.2009.

Nataša Poparić, predsjednica sinjskog SDP-a i jedan od četvorice kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, pozvala je sve protukandidate za mjesto čelnog čovjeka grada pod Kamičkom na javno sučeljavanje.


Piše i snima žarko KODžOMAN

Nataša Poparić, predsjednica sinjskog SDP-a i jedan od četvorice kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, pozvala je sve protukandidate za mjesto čelnog čovjeka grada pod Kamičkom na javno sučeljavanje.

- Mjesto i vrijeme sučeljavanja neka sami biraju. što se mene tiče može i Gradski stadion u Sinju. Jedino ovako, na javnoj tribini, može se vidjeti usporedba programa i ljudi. Tu možemo voditi argumentiranu raspravu. Uostalom, dobro se međusobno poznajemo - rekla je Poparić, koja se osvrnula i na nezavisne gradske liste u Sinju.OPšIRNIJE
IZVOR. GLAS DALMACIJE

RADNICI DALMATINKE OSNOVALI RADNU GRUPU KOJA BI TREBALA PREDSTAVLJATI RADNIKE PRI LOKALNIM, žUPANIJSKIM I DRžAVNIM INSTITUCIJAMAOko 50 radnika Dalmatinke Nove tehnolog tvrtke pozvao je na sastanak s ciljem osnivanja radne grupe koja bi trebala predstavljati radnike Dalmatinke pri lokalnim, županijskim i državnim institucijama. Dio radnike suprostavio se formiranju takvog tijela tvrdeći kako oni imaju svoje predstavnike u sindikalnim podružnicama. Ipak, pregovaračka grupa i unatoč protivljenju je osnovana. Iva Radonja predsjednica Nezavisnog sindikata ujedno i najbrojnijeg u Dalmatinci Novoj smatra kako je cijeli postupak formiranja ovakvog tijela nelegalan, tvrdi kako tehnolog nema pravo pozivanja radnika i to samo dijela njih, a pošto radnici nisu dali svoj pristanak, taj čin ocjenjuje kao pokušaj gašenja sindikata i pogodovanja vlasnicima tvrtke braći Ladinni. Samostalni sindikat i dalje stoji pri odluci da braća Ladinni trebaju isplatiti sedam zaostalih plaća radnicima, a nakon toga početi pregovore o nastavlju proizvodnje u tvrtci u kojoj je rad prekinut prije gotovo 10 mjeseci.

OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEčJIH VRTIćA

Dječji vrtić "Bili cvitak"i Zajednica športskih Udruga Sinj sutra, 8. svibnja, organiziraju Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem će sudjelovati djeca iz svih vrtića na području Cetinskog kraja. Olimpijski festival održat će se na stadionu nogometnog kluba Junak s početkom u 9.30 sati. U festival je uključeno 400 djece koji će se natjecati u 5 disciplina.

"DAN EUROPE"

Po prvi put u Sinju će se u subotu, 9. svibnja, obilježiti "Dan Europe". Cilj akcije je informiranje građana o različitim mitovima i legendama o Europskoj Uniji, o procesu pridruživanja od kandidature do članstva, o financiranju iz europskih fondova i drugo. Akcija će se obilježiti podjelom letaka i informativnih publikacija o pridruživanju RH Europskoj Uniji, a dijeliti će ih volonteri Udruge Srma koji su i organizatori akcije.

HODOčAšćE

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Sinj organiziralo je Hodočašće hrvatskih katoličkih sestara Gospi sinjskoj u subotu 9. svibnja. Cilj ovoga projekta je obilježiti međunarodni Dan medicinskih sestara, majčin dan i mjesec obitelji kroz duhovni rast medicinskih sestara, stručna predavanja te prikaz povijesnih i kulturnih znamenitosti Grada Sinja i Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

Djelatnici Likomed veterine u Općini Otok vrše larvicidnu dezinsekciju polaganjem compresa u septičke jame i prskanjem raslinja. Mole se građani da za vrijeme akcije nastoje biti kući. Više informacija može se dobiti na broj telefona 701-400.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje hrvatski film "Metastaze" u kojem glavnu ulogu igra Rene Bitorajac. Redatelj je Branko Schmidt. Početak filma je u 20,30 sati.