Nedjelja, 7.05.2006.

1. GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUđMANA -SINJ 2006



GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUÐMANA održati ce se 13. svibnja 2006. godine na Sinjskom Hipodromu.
U čast 1. Hrvatskom predsjedniku održat će se tri međunarodne galopske trke i jedna trka konja hrvatskih uzgajivača punokrvnih engleskih galopera.
U glavnoj klasnoj trci MEMORIJALA nastupit će najbolji konji iz Hrvatske, Mađarske, B I H, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Pravo nastupa imaju samo konji koji su bili pobjednici u prošloj sezoni ili ove godine,a natjecati će se na stazi dugoj 1800 m. Konji iz Hrvatskog uzgoja trčat će na 1400 m, ostale dvije trke takoder ce biti na dužini staze od 1400 m.
Napominjemo da će ovaj MEMORIJAL biti ujedno i otvaranje galopske sezone u Hrvatskoj.


MEDIJI O MEMORIJALU


Galopska sezona u Hrvatskoj bit ce otvorena 13. svibnja na sinjskom Hipodromu međunarodnim galopskim utrkama Memorijal "Dr. Franjo Tudman". Boško Jenjic, u ime organizatora Galopskog kluba MUSTANG Glavice i Joško Ajduk u ime suorganizatora Hvidre Split najavili su tri međunarodne galopske utrke uz nastup ponajboljih grla iz Madarske , Slovenije, BIH, Hrvatske, te utrku konja hrvatskog uzgoja, a predviden je i bogat kulturno-zabavni program.
- Odlučili smo da utrke nose ime Memorijal "Dr. Franjo Tuđman" u sjećanje na prvog Hrvatskog predsjednika i za to smo dobili pristanak njegove obitelji. U svijetu je uobičajeno da najveće konjičke manifestacije većine država nose ime jednog od njihovih velikana iz povijesti. Inaće prvenstveni cilj ove priredbe je promocija i popularizacija galopskog sporta u Hrvatskoj - kazao je Jenjić. Memorijal, koji bi trebao biti tradicionalan imat ce i humanitarnu notu jer će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen u dobrotvorne svrhe. - Za SLOBODNU DALMACIJU piše Mario Blajić...

IZVOR:www.mustang-sinj.com/memorijal