Utorak, 7.04.2020.

Uskrsna poruka nadbiskupa mons. Marina Barišića


Nadbiskup metropolit splitsko-makarski mons. Marin Barišić uoči najvećeg katoločkog blagdana-Uskrsa svim vjernicima je uputio Uskrsnu poruku koju donosimo u cijelosti.
1. Poštovani vjernici i svi ljudi dobre volje!
Gdje smo, braćo i sestre? Nema nas ni na trgovima, ni na ulicama, ni u crkvama. Zar ne čujete crkvena zvona koja nam najavljuju Radosnu vijest: Krist je uskrsnuo!? Slavimo izvor i srce radosne vijesti: Uskrs! „Ovo je dan što ga učini Gospodin… Gospodnje je to djelo“ (Ps 118, 24. 23). Dan, za sve naše dane, sudbonosno djelo koje našoj vremenitosti otvara božansku budućnost. Htio bih vam čestitati radost Kristova uskrsnuća. I našega! U nadi! Želio bih vam stisnuti ruku, zagrliti vas, zaželjeti vam zdravlja i mira. A vas nigdje, ni u crkvi, ni na trgu…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Započinje isplata preostalih potpora poljoprivrednicima

Iz ministarstva poljoprivrede obavijestili su kako ovaj tjedan kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 0,8 milijardi kuna potpora na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.
Isplata druge rate izravne potpore poljoprivrednicima započinje isplatama za operacije iz Mjere 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene i operacije iz Mjere 14 – Dobrobit životinja, nastavlja se isplatom Mjere 11 – Plaćanje za održavanje ili prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode, a završava s poravnanjima svih potpora do 30. lipnja 2020. godine.
Iz ministarstva su podsjetili kako je za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2019. godinu kroz predujam i prvu ratu isplaćeno 3,1 milijardi kuna, što je 420 milijuna kuna više nego prethodne godine. Također, Agencija za plaćanja tijekom 2019. godine isplatila je ukupno više od 6 milijardi kuna svih vrsta potpora, a u prva tri mjeseca ove godine 2,3 milijarde kuna potpora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR