Petak, 7.04.2017.

U nedjelju 20. Sinjski running gate polumaraton


U organizaciji Atletskog kluba ‘Alka’ Sinj, u nedjelju, 9 travnja održat će se 20. Sinjski running gate polumaraton.
Polumaraton je ujedno 4. kolo Hrvatske cestovne lige, Hrvatski cestovni kup i Hrvatski junior cestovni kup – 5km. Start utrke je u 9 sati i 30 minuta ispred Doma mladih, gdje je ujedno i cilj utrke. Najuspješniji sudionici polumaratona bit će nagrađeni peharima, medaljama i nagradama u bonovima Running Gate.
Zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti putem e-maila akalkasinj@gmail.com. Za više informacija zainteresirani se mogu javiti Jozi Delašu na 091/2222-005.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: 8. smotra zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije


U organizaciji dramske udruge ‘Most’ sutra, 8. travnja, u trilju će se upriličiti 8. smotra zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije.
Svečano otvaranje Smotre bit će u 13 sati, a prvi na pozornicu će izići glumci GSU Teatra iz Kaštel Lukšića s predstavom ‘Smrtni grijesi’. U 16 sati nastupaju članovi GSU Stella Maris iz Hvara koji će izvesti predstavu ‘Da bi stvar bila moguća, a nakon njih, u 17,30 sati, nastupa DU Proložac s predstavom ‘Ja sam uskrsnuo’. U 18,30 sati ‘Hotel Galeb’ izvest će AK Sulet iz Šolte, a u 19,30 na pozornicu ponovno izlazi DU Proložat koja će upriličiti predstavu ‘Veronikin rubac’. Posljednji na pozornicu u 21 sat izlaze članovi Sinjskog pučkog kazališta s predstavom ‘Je li to bila ševa’.
Dodjela nagrada i priznanja upriličit će se u 22,30 sati. Sve predstave bit će izvedene u Gradskom kinu Trilj, a ulaz je slobodan.
Organizatori se raduju dolasku svih zainteresiranih.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Ševa’ oduševila Sinjane!


Sinoć je u sinjskom Gradskom kinu premijerno izvedena predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Je li to bila ševa’.
Izvorni tekst Ephraima Kishona adaptirao je Željko Viculin koji potpisuje i režiju. Dramu ‘Je li to bila ševa’ Kishon je napisao ranih 70-ih godina prošlog stoljeća , a pitanje kojim se bavi je kako bi izgledao život da su Romeo i Julija uspjeli doživjeti krizu srednjih godina. Ovu komediju, u svom adaptiranom izdanju izvornog teksta, na scenu je postavio Željko Viculin koji nije mogao skriti zadovoljstvo nakon premijerne izvedbe pred svojom publikom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Program Gradskog kina Sinj

U Gradskom kinu Sinj narednih nekoliko dana prikazivat će se dva filma.
Od večeras do nedjelje, 9. travnja, s početkom u 18,30 sati prikazivat će se animirani, avanturistički film ‘Štrumpfovi: Skriveno selo’. Za razliku od svojih prethodnika, ‘Štrumpfovi: Skriveno selo’ u cijelosti je animiran što cijelom filmu daje potpuno novi izgled.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR