Četvrtak, 7.04.2011.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

U sklopu aktivnosti Projekta IPA 2007-2009–Local Partnership for Employment–Phase 3 (LPE3) (Europeaid/127435/D/SER/HR) u Solinu je dana 06. travnja 2011.g. održana Osnivačka sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije.
Na Osnivačkoj sjednici potpisan je Sporazum o partnerstvu članova kojim je definirano kako Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Splitsko dalmatinske županije ima savjetodavnu ulogu i daje podršku u pripremi i provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Splitsko dalmatinske županije.
...

Reforma Hitne medicinske pomoći

Reformom Hitne medicine, za područje Cetinskog kraja predviđena su tri punkta hitne medicinske pomoći, po jedan u Sinju, Vrlici i Trilju.
U Vrlici je predviđen punkt pripravnosti, koji se sastoji od liječnika, sestre i vozača, koji ne moraju biti uposlenici hitne medicinske pomoći.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Izgradnja grobnica na ŠatriniciDvije i pol godine od početka projekta uređenja groblja Šatrinica u Glavicama, te izgradnje mrtvačnice i potpornog zida, krenulo se s projektom izgradnje grobnica. Grad Sinj je u izgradnju mrtvačnice, ogradnog zida, dugog 280 metara i pristupne ceste 130 metara dužine, uložio 800 tisuća kuna.
Predsjednik Vijeća MO Glavice Ivica Romac najavio je skori početak gradnje grobnica. 'Radovi će početi već idućega tjedna, a koliko će grobnica biti izgrađeno, ovisi o interesu građana', kazao nam je Romac, te je dodao kako je očekivana cijena grobnice s 4 police 14 tisuća kuna, a sa 6 polica 16 tisuća kuna. Povodom najavljenog početka izgradnje grobnica u Šatrinici, Vijeće MO Glavice sazvalo je sastanak za zainteresirane građane, koji će se održati u utorak, 12. travnja, u 18 sati, na mjesnom groblju Šatrinica.
Za sve informacije zainteresirani građani mogu se obratiti na broj mobitela 098/286-850.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sastanak 'Maligana'

Iz Uprave kluba navijača 'Sinjski Maligani' pozivaju svoje članove na sastanak koji će se održati sutra u 20 sati, u prostorijama kluba navijača.
Tema je dogovor o odlasku na utakmicu 6. kola A1 košarkaške Lige za prvaka između Cibone i Alkara, koja se igra u četvrtak 14. travnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu od danas do subote, s početkom u 20 sati i 15 minuta, prikazuje se film 'Kraljev govor'. Riječ je o filmu koji je dobio četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, najbolju mušku ulogu i najbolji scenarij.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer, 06.04.2011.g. dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je dana 05.04.2011.g. u mjestu Suhač, prilikom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira, fizički napao policijskog službenika. Podnesena je kaznena prijava za Napad na službenu osobu i doveden je u ŽIC.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta D52 Otočac-Korenica u mjestu Zalužnica. Obilazak regulira policija.

Na Pelješcu državnom cestom D414 u mjestu Drače vozi se jednim trakom naizmjence, također zbog prometne nesreće.

Za sav promet, zatvorena je državna cesta između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Posvuda se vozi uz povoljne vremenske uvjete. Na dionicama gdje traju radovi, vozače upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Na autocesti A 1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božić promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.
IZVOR: HAK
...