Srijeda, 7.04.2010.

Obavijest za umirovljenike

Udruga umirovljenika Sinj organizira za svoje članove jednodnevni izlet u Benkovac na mjesečni sajam. Izlet će se realizirati 10. travnja, a po povratku je organizirano druženje u restoranu „Junak“. Sve informacije i prijave mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262.

U Sinju 3490 nezaposlenih

Prema neslužbenim rezultatima, u odnosu na veljaču do danas nezaposlenost na području Cetinskog kraja porasla je za više od stotinu osoba. U sinjskoj ispostavi s jučerašnjim danom bilo je 3490 nezaposlenih, a u triljskoj 959.

Svečanost u Gospodarskoj zoni Čaporice

U Gospodarskoj zoni Čaporice do sada je posao pronašlo 100–tinjak osoba koje su zaposlene u tri objekta. Već nekoliko mjeseci u zoni posluje Conex trade, za preradu, pakiranje i distribuciju ribe, Klesarstvo Marić – obrt za obradu kamena, te odnedavno tvrtka ABT SOL, za distribuciju industrijske soli. Uskoro se očekuje podizanje još četiri objekta, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

U triljskoj Gospodarskoj zoni sutra, 8. travnja, će se upriličiti prvo službeno otvaranje jednog od izgrađenih objekata, tvrtke ABT SOL. Svečanost će se upriličiti u 16,00 sati, a nazočit će joj predstavnici Grada

Obavijest

Poljoprivrednici koji, temeljem Odluke Ministarstva, žele ostvariti poticaj u protuvrijednosti repromaterijala, svoja prava trebaju realizirati najkasnije do 31. svibnja ove godine. Pravo se može ostvariti za mineralno gnojivo, sjeme i zaštitna sredstva uz dostavu originalne Odluke koju potpisuju s datumom predaje, osobne iskaznice i OIB-a. Na području Sinja vaučere prihvaća Poljoprivredni centar Hipodrom, u ulici Put Piketa.

Obavijest

Na 48. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje je održano krajem ožujka u Varaždinu, Grad Sinj i sinjsku Osnovnu Glazbenu školu Jakova Gotovca predstavljale su  učenice Sara Romac i Maja Tomašević na flauti, obje iz klase prof. Jadranke Markov Anterić. Osvojile su 2. nagradu.

Na 1. Omiškom festivalu gitare, čije će se otvaranje upriličiti večeras, sinjsku glazbenu školu predstavljat će učenik Natan Zlodre, u klasi prof. Zorana Melvana.
Na natjecanju Daleki akordi koje će se održavati u Splitu od 22. do 24. travnja nastupit će 9 učenika iz Sinja.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj najavilo je 8. ovogodišnju akciju darivanja krvo. Održat će se u petak, 9. travnja, u prostorijama Društva u Sinju, od 9,00 do 13,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras u 19,30 sati prikazivat će se film “Alisa u zemlji čudesa”.

4. Mosor Grebbening - kamo, kuda, koliko?

Drage natjecateljice i natjecatelji, donosimo vam nekoliko detalja o ovogodišnjoj Grebbening stazi. Utrka će biti drugačija jer starta i završava u Omišu zbog čega najveći dio utrke neće biti samo greben nego će biti i drugačijih terena dosad možda i neviđenih na Mosoru - livada, proplanaka, makadama, cesta i slično. To otvara mogućnost za bolji plasman i onima koji više vole trčati, a manje skakutati po grebenu. Ali ne bojte se :) Bit će i skakutanja i penjanja i to naročito na ultri. ...

Sport

Izvršni odbor Hrvatskog galopskog saveza sastat će se danas, 7. travnja, u Hrvacama, kako bi dogovorio sve detalje oko galopske utrke koja bi se na sinjskom Hipodromu trebala održati 8. svibnja.

Kronika 92

U periodu od 02.-06.04.2010.g u mjestu Kosore, u pogonu poduzeća Dinarit d.o.o.,za sada nepoznati počinitelj uporabom kamenih blokova porazbijao je veću količinu mramornih ploča različitih dimenzija, te pri tom navedenom poduzeću pričinio veću materijalnu štetu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kroz tunel Brinje na autocesti A 1, do 18:00 vozi se kroz jednu tunelsku cijev dvosmjerno, zbog redovnog održavanja.
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK