Utorak, 7.04.2009.

SPORT

Sutra, 8. travnja, u 19,00 sati igra se utakmica 7. kola lige za ostanak A 1 lige u kojoj Alkar dočekuje ekipu Borik Puntamike.

Sutra, 8. travnja, od 16,30 igrat će se odgođene utakmice 4. HNL jug. U Glavicama će se sastati Glavice i Uranija, a u Otoku OSK i Gusar iz Komina.

KRONIKA 93

Jutros oko 9,00 sati u obiteljskoj kući u sinjskom naselju Glavice Donje izbio je požar do kojege je došlo zbog zapaljenja lonca na štednjaku. Požar je zahvatio kuhinjske elemente. Ozljeđenih osoba nije bilo, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta.
U požaru koji je oko 11,30 sati izbio u sinjskom naselju Radošić izgorilo je oko 2 tisuće kvadrata mješovite šume i niskog raslinja. Požar je ugašen oko 12,15.

Sinjski su vatrogasci oko 14,45 dobili dojavu o požaru u Gornjim Glavicama gdje je do 15 sati i 20 minuta izgorjelo oko 2 000 kvadrata šume i niskog raslinja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 8. travnja, bez napajanja električnom energijom biti potrošači u naseljima Strmendolac, od 8,00 do 10 sati, Budimiri od 9,00 do 12,00 sati i Karakašica od 10,00 do 12,00 sati.

PROSVJED RADNIKA "DALMATINKE NOVE"

Oko 60 radnika Dalmatinke Nove danas se okupilo ispred zgrade Sinjskog općinskog suda. Radnici prosvjeduju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo institucijom državnog odvjetništva od državnog do općinskog zbog njihove neučinkovitosti vezane uz slučaj tvrtke Dalmatinke Nova. Predsjednica nezavisnog sindikata na skupu je pročitala i priopćenje u kojem se osvrnula na nekoliko godina digu agonije Dalmatinke. Više informacija donosimo u dnevniku Hit radija od 16 sati.

POčINJE PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

U sinjskim osnovnim školama predupis djece školskih obveznika u prvi razred za školsku godinu 2009./2010. počinje u utorak 14. travnja. Upisi se vrše u tajništvu škola, a za predupis roditelji trebaju znati samo jedinstveni matični broj građanina. Upisi će se obavljati do 30. travnja.

OBAVIJEST

Poljoprivrednici s područja općine Otok koji su uredno prijavili štetu od tuče 2007. godine, novac od oštete moći će predići od sutra, 8. travnja, u 8 sati u prostorijama općine. Naknada za općinu Otok iznosi sveukupno oko 100.000 kuna.

OBAVIJEST

U prostorijama sinjskog Crvenog križa počela je podjela uskrsnica umirovljenicima s područja grada Sinja čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 1.600,00 kuna mjesečno. Prilikom preuzimanja uskrsnica umirovljenici su obavezni predočiti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

Grad Sinj za Uskrs pripremio je i poklon pakete korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb. Za pakete je iz gradskog proračuna izdvojeno 20.000,00 kuna. Podjela paketa počinje u četvrtak u 9 sati u prostorijama Crvenog križa. Uskrsnice i poklon paketi moći će se preuzeti do petka do 12,00 sati.

ODRžANA AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUUkupno 43 doze krvi prikupljene su na 6. ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi koja je održana jučer, 6. travnja, u sinjskom Crvenom križu. Kako doznajemo od voditelja Ante Omrčena bilo je prijavljeno više od 60 darivatelja no zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli darovati krv, također iz Crvenog križa očekivali su i veći odaziv sinjskih maturanata.

OBAVIJEST

U crkvi Gospe Sinjske počelo je 40-satno klanjanje-Kvarantore. Ta pobožnost podsjeća na događaj kad se Isus molio u Maslinskom vrtu, gdje je pozvao svoje apostole da budu s njim u teškim trenucima muke. Kvarantore će se održavati do Velike srijede u 12 sati.

Ispovijed u sinjskoj crkvi obavlja se svakodnevno od 6,45 do 12 sati i od 17,30 do 18,30 sati. Na Uskrs neće biti ispovijedanja.

KINO DANAS

U gradskom kinu danas od 18,30 sati prikazuje se animirani film sinkroniziran na hrvatski "Velika Avantura malog Dinosaura".

KRONIKA 92

PP SINJ, u periodu 03/06.04.2009.g., nepoznati počinitelj je iz ograđenog skladišnog prostora poduzeća otuđio veću količina raznog alata pričinivši materijalnu štetu. Policija traga za počiniteljem.
IZVOR: PU SD