Ponedjeljak, 7.04.2008.

OBAVIJEST

Iz Policijske postaje Sinj obaviještavaju vozače da je od jutros za sav promet otvorena Ulica Braće Radić, iznad sinjskog bazena, te se mole da obrate pozornost na postavljenu prometnu signalizaciju. Ulica je jednosmjerna, te se njom vozi iz ulice Ante Starčevića prema ulici Put Odrine i dalje prema ulici A.K. Matasa, koja je također jednosmijerna.

OBAVIJEST

U svim osnovnim školama na području grada Sinja prvoga travnja počeli su predupisi školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/09. U osnovnoj školi Marka Marulića upisi se vrše svkim radnim danom u tajništvu škole od 8 do 12 sati, u školi Ivana Lovrića od 8-13, a u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića od 8 do 14 sati. Prilikom predupisa određuje se nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6. godina života, u prvi razred se mogu upisati i djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave. Upisi u prve razrede osnovne škole traju do 15. travnja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras u 19,45 sati igra američka romantična komedija "Zauvijek djeveruša, nikada nevjesta", za koji je scenarij napisala Aline Brosh McKenna. Redateljica jr Anne Fletcher, a glavna glumica Katherine Heigl.

SDP: Predajemo Sinj Sanaderu, ali neka donese obećanih 300 milijuna kuna

Sjednica Gradskog vijeća Sinja koju sam prekinuo 19. ožujka da bih spriječio rušenje legalno izabrane vlasti nastavit će rad u srijedu 9. travnja u 12 sati s istim dnevnim redom. Zbog neizglasavanja krucijalnih odluka grad je u blokadi. Da se mene i moju stranku ne bi optuživalo za stranačke i osobne interese ja sam odlučio prekinuti agoniju i sazvati sjednicu. Rušitelji naše koalicije planiraju me na toj sjednici smijeniti. Poručujem im da se prekinuta sjednica nastavlja te ćemo najprije odraditi predviđene točke dnevnog reda u interesu grada.
...

SPORTNeugodan, ali sasvim zaslužen poraz doživjeli su sinoć košarkaši Alkara na svom terenu. Bolji Dubrovnik slavio je 81-67 u 6. kolu skupine za ostanak A1 košarkaške lige. Bez Josipa Blajića, Tonija Caktašai kapetana Blajića koji je zbog ozljede cijeli susret odgledao s klupe, Alkar nije uspio spriječiti dubrovčane da nakon ravno deset godina dođu do prve pobjede u Sinju. Najefikasiniji kod gostiju bio je Lucić s 21 košem, dok je u sinjskim redovima Tičina postigao 13 koševa. U ostala dva susreta Osijek je pobjedio Zabok 89-75, a Borik ekipu Kvarnera 77-63. U slijedećem kolu 9.travnja sastaju se Borik -Alkar, Kvarner-Osijek i Zabok-Dubrovnik. Na ljestvici vode Dubrovnik i Zabok s omjerom 10 pobjeda i 6 poraza, Borik i Alkar imaju 9 pobjeda i 6 poraza. Riječki Kvarner zabilježio je 6 pobjeda i 10 poraza,a posljednji Osijek ima 4 pobjede i 12 poraza.

Na 11.Run Reebok atletskom natjecanju održanom jučer u Sinju,stazu dugu 21 km i 97 metara najbrže je pretrčao mađarski atletičar Zolst Benedek, u vremenu 1 sat 7 minuta i 32 sekunde. Drugi je bio đuro Kodžo iz BiH, a treći je na cilj stigao Dražen Dinjar iz Gornje Stubice,koji je ovim plasmanom postao i državni prvak u polumaratonu.
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 06.04.20008.g., oko 22,00 sati u mjestu Grab na županijskoj cesti Otok Dalmatinski-Trilj, dvadesetpetogodišnjak je upravljao OA marke A3, splitskih registarskih oznaka kretajući se iz smjera Otoka prema Trilju. Zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju je izgubio kontrolu i sletio izvan kolika na oranicu oko 2 metra ispod razine kolnika. Dvadesettrogodišnji putnik iz vozila je zadobio LTO dok je dvadesetdvogodišnji putnik zadobio TTO i zadržani su u KBC Split. Vozač je zadobio TTO opasne po život, te je zadržan na Odjelu JIL-a.
IZVOR: PU SD