Ponedjeljak, 7.03.2011.

SDFŽ SDP - a o položaju žena u društvu

Potplaćenost, nezaposlenost, siromaštvo - kruta realnost današnje Hrvatske koja ima još jedno nepobitno obilježje - pretežito je u ženskom rodu, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizirao  Socijaldemokratski forum žena SDP - a Sinj uoči Međunarodnog dana žena koji se obilježava sutra.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Općina Otok: Poziv za javne radove

Općina Otok uputila je poziv nezaposlenim osobama za prijavu na rad u javnim radovima. Poziv se odnosi na osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje će biti raspoređene u programe održavanja javnih površina i uređenja okoliša i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Za navedene programe traži se ukupno 27 osoba.
Kriteriji za zapošljavanje u programima javnih radova utvrđeni su od strane HZZ. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su u evidenciji HZZ duže od 36 mjeseci. Prijavi je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu HZZ-a i dokaz o ispunjavanju jednog ili više uvjeta propisanih od strane HZZ-a, Prijave se dostavljaju najkasnije do 10. ožujka 2011. godine u prostorijama općinske uprave (soba broj 5.).
Predviđeno trajanje radova je 6 mjeseci i to od 01. svibnja do 31. listopada 2011. godine. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Općini Otok, tel. 834-503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tribina "Žene u lokalnoj zajednici"

Danas će se u Galeriji Sikirica održati javna tribina, na temu 'Žene u lokalnoj zajednici'.
Na tribini će sudjelovati Iva Radonja, Snježanka Jadrijević, Nataša Poparić, Tanja Mravak, Irena Delonga, Elena Perković Paloš i Jadra Maleš, koje će govoriti o tome kako je biti političarka, poduzetnica, radnica, domaćica, humanitarka i književnica. Početak tribine je u 18,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu s početkom u 20 sati prikazuje se film "Lov na vještice".  Uloge:  Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Claire Foy, Christopher Lee, Ulrich Thomsen.

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Stanje na cestama

Dionica autoceste A1, Sveti Rok- Maslenica i cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog na mahove jakih udara vjetra, dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, te dostavna i kombi vozila (I. i II. skupina).

Paškim mostom zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak, u Lici.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
IZVOR: HAK