Srijeda, 7.03.2007.

ODRžANA 50. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJADanas, 7. ožujka 2007.g. (srijeda), s početkom u 11,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja održana je 50. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:


1. Usvojen je Prijedlog Općih i posebnih uvjeta za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,

2. Usvojen je Prijedlog Uputa ponuditeljima za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,

3. Usvojene je Prijedlog Kriterija za vrednovanje (bodovna lista) zahtjeva za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac u Sinju,

4. Usvojen je Prijedlog Zaključka o raspisivanju Natječaja za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj.

5. Za uređenje boćališta u Sinju izdvojit će se 100.000,00 kuna.

U SPLITU OTVOREN SAJAM "GAST"

Danas je na Splitskom žnanju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stipe Mesića otvaren sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme «Gast» 2007. Domaćima jelima i pićima na sajmu se predstavili izlagači iz Sinja i Cetinskog kraja koji su se osim koloritom narodnih nošnji predstavili i sa domaćim specijalitetima.
Osim predstavljenog obiteljskog gospodarstva na štandu se svojim prvim projektom predstavila i novoosnovana zadruga Dalmatinska Zagora kojoj je osnovni cilj razvoj ruralnog turizma na području našega kraja. Seoski turizam koji je u našem kraju tek u povojima počele su prepoznavati turističke agencije koje sve češće turiste dovode u naš kraj.

OBAVIJEST

Klub žena oboljelih i liječenih na dojci, koji djeluje pri udruzi SRMA Sinj, organizirao je dežurstva i savjetovanja, koji će se održavati svakoga utorka, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama Udruge, u Galeriji Galiotović.
Savjetovanja će se provoditi kroz edukacije o bolesti i načinu liječenja, savjetovanju sa stručnjacima, izgradnji psihičke stabilnosti oboljelih, kroz solidarnu podršku među oboljelima, te pružanje drugih oblika pomoći.

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI KULA

U subotu će se održati svečana prisega prvog ovogodišnjeg naraštaja ročnika Središta za obuku pješaštva Sinj. Svečanost će početi u 10,00 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Od 8,00 do 15,00 sati bez električne energije su potrošači u Rudi, zaseoci Projić, štrlje i Tadić, te u Bisku, zaseoci Gaćić, Vladović i Pranić.

KRONIKA 92

PP SINJ, 05/06.03.2007. g. otuđeno je OV-o marke Yugo 45, reg. oznake ST 962 KR. šteta 2 000 kn.
IZVOR: PU SD