Utorak, 7.03.2006.

ODRžANA 21. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas je održana 23. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Raspravljalo se o 11 točaka dnevnog reda.
Usvojen je Prijedlog Ugovora o uređenju međusobnih odnosa između Grada Sinja I Gospodarske zone Kukuzovac, društva za razvitak, izgradnju i upravljanje gospodarskom zonom kukuzovac, d.o.o., Sinj. U Ugovoru se navodi da će Grad Sinj za cijelo vrijeme trajanja projekta GZK ostati vlasnikom zemljišta tj. da će se na investitore prenositi pravo građenja na navedenom zemljištu. Direktor GZK nakon rješavanja imovinsko-pravnih poslova biti će profesionalno radno mjesto, a do tada direktor neće primati nikakvu naknadu za svoj rad.

Usvojen je Prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za stipendije studentima s posebnim uvjetima kojim će se raspisati natječaj za 10 studentskih stipendija u iznosu od 600,00 kuna mjesečno.

Odabrana je najpovoljnija ponude po ograničenom prikupljanju ponuda za nabavku sadnica voća i vinove loze za 2006. godinu i to poduzeća «HIPODROM» iz Sinja

Za pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja izabran je željko Sesardić.
...

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a

Sinjski HDZ na konferenciji za novinare predstavio je svoje Gradsko vodstvo odnosno čelne ljude predsjedništva privremenog Gradskog odbora HDZ-a. Predsjednik je saborski zastupnik Jure Bitunjac, tri potpredsjednika Miloš Balić, Ivan Mijić i Stipe župić dok će tajničke poslove obnašati Tomislav Budimir. Rizničar stranke u narednom razdoblju je Damir Tomašević.
Politički tajnik Tomislav Budimir je govorio u trenutnom ustrojavanju HDZ-a i dolazak odnosno učlanjenje većeg broja novih ljudi posebice mladih. Najavio je u skorašnje vrijeme posjet svim temeljnim organizacijama na području grada Sinja.
...

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Bura i niske temperature zraka i ovoga jutra prozročile su poledicu na pojedinim dionicama cesta Cetinskoga kraja. Djelatnici "Nadcestarije" i jutros su posipali kritične dionice na državnoj cesti D-1 te na predjelu Kamenskoga. Sada su sve ceste prohodne , zastoja na cestama nema osim što se vozi nešto sporije.

TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOđAčE

Poljocentar Hipodrom u surdanji s "Colić-trade" iz Biograda organiziraju tribinu za poljoprivredne proizvođače na kojoj će biti riječi o sustavu za navodnjevanje kao i gnojidbi kristalonima i drugim gnojivima iz programa Yara. Uz edukaciju poljoprivrednicima će biti i prezentirane nove vrste sjemenja inozemnih tvrtki.
Tribina će se održati u Galeriji Galiotović danas od 16 sati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do 14 sati bez napajanja električnom energijom su potrošači u Livanjskoj ulici od mesnice Vitić do Doma mladih i u Matića ulici.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra od 8 do 17 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači sa područja naselja Bisko i to zaseoci Akrapi, Strikići, šimundža, Tukići, Bulati, Videka, Despotušići, Jankovići te Gornji i Donji Kraj.

VRIJEME

U nastavku dana sunčano i hladno s vrlo jakom burom.Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 1 stupanj Celzijev.