Ponedjeljak, 7.03.2005.

CRNA KRONIKA

Iz policijskog izvješća izdvajamo kako je u petak 4. ožujka provedena krim. obrada nad S.V.(1984) i K.U.(1965) oboje iz Karlovca kojom je utvrđeno da su dana 23.02.2005 u mjestu Sičane iz neograđenog dvorišta obiteljske kuće u vlasništvu 24- godišnjaka otuđili 15-tak starih motora vozila rastavljenih u djelove, čija se ukupna vrijednost cijeni na oko 10.000 kuna da bi ih nakon toga prodali poduzeću za otkup sekundarnih sirovina koji ih je u međuvremenu prodao na tržištu. Protiv oboje počinitelja podnesena je kaznena prijava za krađu.


Drugi događaj zbio se u noći sa subote na nedjelju kada je policiji još uvijek nepoznata osoba provalila u zlatarnicu "Regulus" te otuđila sunčane naočale srebrni prsten i 2 narukvice.šteta iznosi 2700 kuna.

STANJE NA CESTAMA

Sve ceste na području cetinskog kraja su prohodne , u pojedinim naseljima ima ugaženog snijega no ne pričinjava probleme u prometu - potvrdjuju iz sinjske nadcestarije.

Promet na našem području je srednjeg intenziteta zastoja i ograničenja na prometnicama državnih, županijskih i lokalnih cesta za sada nema .


PRIOćENJE STOžERA "CETINKE" d.d IZ TRILJA

Stožer za naplatu potraživanja "Cetinke "d.d. u stečaju - Trilj informira bivše radnike tvornice Cetinka sa popisa prijavljenog kroz stečajnu masu- kako je dio sredstava pristigao na žiro račun te se nastavlja sa zahtjevom za povrat 901 tisuću kuna od Republike Hrvatske.

Također se nastavlja sa zahtjevom za radnu obavezu specijalne proizvodnje u korist radnog staža u tvornici od 1990 do 1995 godine,kao i sa prijavama za mirovinsk staž i zdravstveno osiguranje za period pred stečaj.
Iz stožera takodjer potvrdjuju kako sve osobe moraju biti nazočne jer se potpisuje službeni zahtjev .Zbor će se održati u srijedu devetog ožujka u 11 sati u Triljskoj kino dvorani.

SINJSKI PRVAšI POZIVAJU NA ZAJEDNIčKI NASTUP NA PREDSTOJEćIM IZBORIMA

Gradska organizacija Hrvatskih Pravaša u proglasu pozvala je na zajednički radni sastanak u petak 11. ožujka u 18 i 30 , a u želji okupljanja hrvatskih državotvornih stranaka za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima u gradu Sinju.

Sinjski hrvatski pravaši u proglasu poziv upućuju Hrvatskoj čistoj stranci prava, Hrvatskom bloku- pokretu za modernu hrvatsku, Hrvatskoj kršćanskoj demokratskoj Uniji , Hrvatskoj demokratskoj republikanskoj stranci -, Hrvatskim pravašima i Hravatskoj stranci prava. Hrvatskoj trebaju novi ljudi na političkoj sceni .Pokrenimo grad Sinji učinimo ga mjestom ugodnog življenja, pokažimo nacionalno dostajanstvo i pružimo moralnu podršku osumljičenim hrvatskim generalima- tako stoji u proglasu gradske organizacije Hrvastski prvaša kojeg potpisuje Ante Smoljo te najavljuje zajednički sasatank u petak u 18 i30 u UHBDDR-u , u prostorime bivše porezne uprave.

POčINJE CIJEPLJENJE PASA

Od prvi siječnja počelo je cijepljenje pasa protiv bjesnoće prema naredbi o zaštiti životinja od zaraznih bolesti svi psi na području Republike Hrvatske koji su stariji od 3 mjeseca trebali bi se cijepiti protiv ove bolesti.
Prema prošlogodišnjoj evidenvciji o cijepljenju pasa protiv bjesnoće na području koje pokriva Sinjska veterinsarska stanica cijepljeno je 1700 pasa, premada je taj broj ove godine puno veći.
Zakonska obveza cijepljenja protiv bjesnoće propisana je samo za pse , a vlasnicima drugih životinjskih vrsta ostavljeno je pravo izbora o cjepljenju svojih ljubimaca.
Od ove godine na snazi je i naredba o obveznom ugrađivanju mikročipova psima koji su oštenjeni od početka listopada mjeseca 2004 godine i kasnije.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na novoj općinskoj zgradi u Hrvacama u utorak 8.ožujka u vremenu od 9 do 14 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u hrvatačkim naseljima Cvitkovići i šarići - izvjetilo je sinjski pogon elektrodalmacije


SPORT

Alkar je u 16. kolu lige ožujsko pobjedio Zagorje Tehno beton rezultatom 75:72.

Za 23 -i ovoga mjeseca odgođen je nogometni susret treće hrvatske nogometne lige Junak -i Jadran Luke iz Ploča .

U sklopu prve županijske nogometne lige nogometaši Hrvaca pobjedili su Slogu u Mravincima 3: 1
...

VRIJEME

U drugom djelu dana očekuje nas jače naoblačenje s mogućnošću povremene kiše i snijega nošenog burom.Dnevna temperatura zraka između 4 i 9 stupnjeva Celzijevih.