Nedjelja, 7.02.2016.

Održana 2. smotra mačkara cetinskog krajaPolako završava ovo pokladno vrijeme, s puno zanimljivosti zabave i običaja.Zadnja subota ovog pokladnog razdoblja Sinju je donijela središnju svečanost pokladnih običaja.

Naime, više od tisuću mačkara iz 15 naselja cetinskog kraja danas je upriličilo drugu smotru mačkara. Vesele skupine mačkara Sinja, Brnaza, Graba, Velića, Karakašice, Bajagića, Obrovca, Gale, Vrpolja, Glavica, Vedrina, Trilja, Gljeva, Rude, Udovičića i Otoka, krenule su s gradskog stadiona u pohode gradom. Praćeni velikim pljeskom i znatiželjom Sinjana i njihovih gostiju pristigli su do sinjske Pijace gdje je održana središnja svečanost. Na središnjem sinjskom trgu svaka mačkarska skupina na svoj je način predstavila sebe i običaje svoga naselja. Na čelu s barjacima domaćini, Sinjani predvođeni čelnicima grada o.d. gradonačelnika Kristinom Križanac i dogradonačelnikom Zlatkom Ugrinom i Gradskom glazbom Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi poraz Alkara, Zagreb u posljednjoj četvrtini slomio otpor domaćih


Osmi prvenstveni poraz i treći domaći u nizu pred TV kamerama Alkar je izgubio od vodeće momčadi prvenstva Zagreba. Sinjani su u igri bili dobrih 35 minuta, ali na kraju je presudila individualna kvaliteta momčadi iz glavnog grada…
Alkar – Zagreb 79:92 (23:21, 18:20, 19:25, 19:26)

Sinj – ŠSD Sinj
Gledatelja: 500
Suci: Josip Radojković (Split), Luka Kardum (Šibenik), Josip Jurčević (Split)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR