Četvrtak, 7.02.2013.

O B A V I J E S T

OBAVJEŠTAVAJU SE SVI  ZAINTERESIRANI GRAĐANI KOJI SU UPISANI U UPISNIK POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA ILI PRAVNI SUBJEKTI UPISANI U UPISNIK POLJOPRIVREDNI PROIZVOĐAČA, ARCOD- SUSTAV KOJI ĆE U TEKUĆOJ GODINI POSADITI MINIMUM POTICAJNIH POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA (0,1 HA), ODNOSNO 500 LOZA ILI 30 VOĆAKA DA SE VRŠI UPIS PLANIRANE SADNJE SADNICA U  2013.GODINI.
TROŠKOVE NABAVE SADNOG MATERIJALA U OMJERU PO 1/3 SNOSE GRAD TRILJ, SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA I KORISNIK.
UPIS TRAJE OD 04.VELJAČE DO 11. VELJAČE 2013. GODINE U PROSTORIJAMA GRADSKE UPRAVE.
IZVOR: WWW.TRILJ.HR

Novih pet investitora u Gospodarskoj zoni Kukuzovac - Sinj

Dana 07. veljače 2013. godine, Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan prihvatio je Izvješće Povjerenstva za provedbu natječaja za prodaju / pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele I. faze izgradnje i donio zaključke o odabiru i prihvaćanju ponuda, pet ponuditelja, koji su iskazali interes za kupnju zemljišta na području GZK- Sinj, po natječaju od 14.siječnja 2013. godine.
Radi se o slijedećim investitorima: :
- „POLJUD VILE“ d.o.o., Split,
- „LISKA“ d.o.o., Sinj,
- „ABES“ d.o.o., Split,
- „MILETIN“ d.o.o., Sinj
- Kornelija Puljić, Mosećka 138, Split, vl. obrta „ELASTOPLAST“.

S imenovanim investitorima koji su iskazali interes za kupnju ukupno 25 025 metara četvornih, u slijedećih 15 dana biti će zaključeni Predugovori o kupoprodaji zemljišta, a dovršetkom planiranih investicija posao na Gospodarskoj zoni Kukuzovac-Sinj pronaći će oko 50 (novozaposlenih) radnika.
IZVOR: WWW.SINJ.HR

Promocija Maršalovog 'Revolta'

U sinjskom gradskom kinu sutra će se održati promocija albuma hard-rock banda Maršal 'Revolt'. Na koncertu će biti izvedeno svih 14 pjesama s albuma, a bit će prikazan i video spot za pjesmu 'Dante'.
Osim toga, iz Maršala najavljuju i poneka iznenađenja.
'Ne možemo otkrit što će to biti, prvenstveno će biti scenske naravi, ali bit će i još nekih iznenađenja. Zamolio bih sve one koji planiraju doći na promociju da dođu navrijeme zauzeti svoja mjesta. Kino dvorana će biti otvorena od 19:45 do 20:10 sati. Odsvirat ćemo kompletan album tako da će sigurno biti dva sata glazbe. Bit će spektakularno', kazao je pjevač Maršala Pavle Ćosić.
Ulaz na promociju 'Revolta' je besplatan.
Dodajmo kako se prvijenac Maršala, album 'Revolt' može kupiti po cijeni od 49 kuna u knjižari Axel i u radnji 'AB foto' u Sinju, a prodavat će se i sutra tijekom promocije u gradskom kinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mačkarske svečanosti u Karakašici

U subotu, 9. veljače u svoje ovogodišnje mačkarske pohode kreću mačkare iz Karakašice. Polazak je u 9 sati i 30 minuta s Runjiniih ledina, odakle se kreće u obilazak okolnih selja, po već ustaljenoj ruti. Povratak na Runjine ledine očekuje se oko 17 sati, kada će se održati bal pod maskama uz glazbu uživo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra predstava 'Brat Sunce'

U dvorani Gospe Sinjske sutra u 19 sati članovi Franjevačke mladeži iz Metkovića izvest će predstavu 'Brat Sunce', koju je režirao fra Lukica Vojković, duhovni asistent Frame Metković.
Radnja predstave se događa u XXI. stoljeću. Kroz lik mladog Njofre i njegovih prijatelja progovara o problemima mladih, kojima se na putu odrastanja često ispriječe ovisnosti poput alkohola i droge, te traženju smisla u vlastitome životu. U takvom svijetu kod mladih se počinje buditi i zanimanje za život svetoga Franje.
Predstava je humanitarnog karaktera. Cijena ulaznice nije određena, nego je svačiji prilog dobrovoljan. Sav prihod od predstave biti će namijenjen za deseteročlanu obitelj Tomašević iz Gale, kojima je 29. prosinca prošle godine u požaru izgorjela kuća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pronađen mrtav 32-godišnjak!

Jutros oko 7 sati u dvorištu obiteljske kuće u Jasenskom pronađen je mrtav 32-godišnjak. Informaciju nam je potvrdila Sanja Nazlić iz Ureda za informiranje Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
'Jutros je na području PP Sinj, u mjestu Jasensko, pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka. U tijeku je obavljanje očevida.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR