Subota, 7.02.2009.

VESELKO GABRIčEVIć IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA HSU-a TRILJ

Za predsjednika Gradske organizacije HSU-a Trilj na današnjoj osnivačkoj skupštini izabran je umirovljeni general HV-a Veselko Gabričević. General Veselko Gabričević je bio prvi zapovjednik sinjske 126. brigade HV-a, zapovjednik 143. dubrovačke brigade, te zapovjednik zbornih područja Dubrovnik i Gospić. Obnašao je i dužnost načelnika Odjela izobrazbe Zapovjedništva Hrvatskog vojnog učilišta »Petar Zrinski« u Zagrebu, a bio je i zapovjednik Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske.
Za dopredsjednika triljskog HSU-a izabran je Petar Gusić-Pećara, a za tajnika Petar Pekeljević. Osnivačkoj skupštini HSU-a nazočilo je 50-tak osoba, a 35 ih je učlanjeno u stranku te će se aktivno uključiti u predizbornu kampanju, kazao nam je predsjednik županijske organizacije HSU-a Ante Sesardić.

"MOLITVOM OčUVAJMO HRVATSKU"

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sinj i Udruge roditelja i udovica branitelja Domovinskog rata 53 hodoičasnika iz Sinja otputovalo je na hodočašće u Rijeku, na 5. molitveni susret "Molitvom očuvajmo Hrvatsku", koji je počeo u 15 sati. Susret će se održavati do 18 sati, u Crkvi Gospe Lurdske.
Organizator ovog molitvenog susreta je "Pokret krunice za obraćenje i mir" iz Zagreba. Sam molitveni susret sastoji se od slavljenja i molitve za ozdravljenje, svete krunice, te svete mise koju će predvoditi nadbiskup riječki monsinjor Ivan Devčić s nekoliko svećenika. Sljedeći, 6. molitveni susret "Molitvom očuvajmo Hrvatsku" trebao bi biti u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Za ponedjeljak je najavljena konferencija za novinare sinjskog SDP-a na kojoj bi prema neslužbenim informacija sinjski SDP predstavio svog koalicijskog partnera.

ODRžANA SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA HRVACA

Na sjednici Općinskog vijeća Hrvaca zaključeno je kako je najpovoljniju ponudu za kupnju sadnog materijala imala tvrtka Jazo, tako da će se sadni materijal dijeliti tijekom sljedećeg tjedna. Poglavarstvo je razmotrilo i pristiglu ponudu mogućoj gradnji vjetroelektrana na području Hrvaca na predjelu Svilaje i Debelog brda.

NOVI UREđAJI ZA DIJALIZU U SINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Miran Propadalo najavio je kako će za najviše desetak dana u ispostave Doma zdravlja Sinj, Imotski i Makarska biti dopremljeni novi uređaji za dijalizu,točnije u Sinj postrojenja za demineralizaciju vode.

"ARAMBAšIJADA"

Danas, 7. veljače, će se u organizaciji krnjevalske udruge Sinj održati Arambašijada. Na ovoj gastronomskoj manifestaciji bit će gosti iz Imotskog, Korčule, Solina i Omiša. Manifestacija je organizirana u restoranu Junak,a defile mačkara najavljen je za 19.30 sati.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Karnjevalska Udruga Didi s Kamešnice iz Gljeva za danas, 7. veljače, je najavila okupljanje u 8.30 sati u Gulića i ići će standardnom rutom Gljev, Gala i Obrovac. Završna svečanost je u 17 sati ispred škole. Najavljen je i dolazak Hrvatske televizije koji će snimati prilog za potrebe emisije "škrinja" Branke šeparović.

Mačkare iz Rude kreću u 9 sati. Polazi se od Bitunjaca a završetak maskirane ophodnje po općinskim naseljima predviđen je u 14 sati kada bi povorka trebala stići u centar Otoka.

KINO DANAS

U gradskom kino od 18 sati je crtani fil sinhroniziran na Hrvatski - Grom. U 19.30 sati na repertoaru je australska avanturistička ratna drama "Australija" u kojoj glavnu ulogu tumači Nicol Kidman.

SPORT

A1 košarkaškoj ligi košarkaši Alkara u nedjelju, 8. veljače, gostuju u Trogiru, gdje im je domaćin istoimeni prvoligaš. Početak susreta je u 17 sati.

Košarkaši Cetine iz Trilja danas, 7. veljače, u 15 sati u natjecanju A2 košarkaške lige u Kaštelima gostuju kod vodeće ekipe lige, ekipe Kaštela.

Od danas, 7. veljače, u organizaciji NK Glavice i škole nogometa Glavice počinje turnir za mlađe uzraste. Sutra s početkom u 8 sati igraju se susreti za 94. godišta, a u nedjelju u isto vrijeme igrat će se susreti za 95. godište. Na turniru nastupa 12 ekipa s područja Zagrebačkog nogometnog saveza i Splitsko-dalmatinske županije. Turnir se nastavlja 21. ovog mjeseca na kojemu će u mlađim uzrastima nastupiti i klubovi iz BiH.

Na međunarodnom vaterpolskom turniru u Sarajevu koji se održava ovog vikenda nastupit će i mladi vaterpolisti Sinja. Iz vaterpolo i plivačkog kluba Sinj obavještavaju kako je ponovno krenula s radom škola plivanja. Svi zainteresirani mogu se uključiti u različite plivačke aktivnosti prijavom na porti gradskog bazena.