Četvrtak, 7.02.2008.

GRADONAčELNIK SINJA NIKOLA TOMAšEVIć PRIMIO GIANFRANCA I LIVIA LADINIA

Za 20 - tak dana će se konkretno znati u kakvoj se financijskoj situaciji nalazi Dalmatinka Nova, kazala nam je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo. Prema njenim riječima, otpočeo je popis imovine i obveza tvornice, imovina je stavljena pod kontrolu, te se rade analize troškova proizvodnje. U pripremi je projekcija proizvodnje robe koja je ostala u zalihama i koja bi se trebala dovesti do kraja, a zaprimaju se i prve prijave tražbina.

Vlasnici "Dalmatinke Nove" Gianfranco i Livio Ladini, koji su otvaranjem stečaja izgubili sve ovlasti u tvornici, zatražili su sastanak s gradonačelnikom Sinja Nikolom Tomaševićem, koji ih je primio jutros u svom uredu. U kratkom telefonskom razgovoru gradonačelnik nam je kazao da je Ladinijeve zanimalo kakav je stav Grada prema budućnosti tvornice, odnosno je li Grad zainteresiran za nastavak proizvodnje. Kazao nam je i da je Ladinijevima rekao da je stav Grada da Dalmatinka nastavi s proizvodnjom i da se radnici vrate na posao.

NOćNA KRUžNA LINIJA VEć OVOG VIKENDA!

Na inicijativu gradonačelnika Sinja Nikole Tomaševića, jutros je održan sastanak kojem su nazočili gradonačelnik Trilja Jozo Sarač i načelnici Hrvaca i Otoka, Dinko Bošnjak i Branko Samardžić. Sa sastanka je upućen prijedlog sinjskom Autoprijevozu da se već ovoga vikenda uvede probna noćna kružna linija, za čije je uvođenje zainteresirana i županija, kako bi se mladima, nakon noćnog provoda, osigurao prijevoz kući.
Direktor Autoprijevoza Sinj Jakov Jerkan kazao nam je da će već u noći s petka na subotu, sa sinjskog kolodvora, autobus krenuti u 01,00 sat iza ponoći, i to na relaciji Sinj - Brnaze - Turjaci - Košute - Trilj - Grab - Udovičići - Otok - Gala - Han - Obrovac - Bajagić - Rumin - Hrvace - Karakašica - Sinj. U isto vrijeme i na istoj relaciji autobus će prometovati i u noći sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak. Ukoliko bude interesa za ovu liniju, pristupit će se njenoj registraciji. Cijena putne karte će, kaže Jerkan, biti uobičajena, a razliku do ekonomske podmirit će gradovi i općine.

AKCIJA UDRUGE ZA ZAšTITU POTROšAčAUdruge za zaštitu potrošača pozivaju građane da sljedećih sedam dana kupuju samo najnužnije namirnice. Uz bok Savezu udruga za zaštitu potrošača stali su i Nezavisni hrvatski sindikati.
Jednotjedni bojkot kupovanja trebao bi pokazati nezadovoljstvo građana rastom cijena i događajima na tržištu, rekao je za Hit radio tajnik Hrvatske udruge potrošača Tomislav Lončar.
Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever rekao je kako je inicijativa dobra i da možda isprva neće biti uspješna, no da će u konačnici donijeti rezultate.

OBAVIJEST

Zbog radova na rekonstrukciji državne ceste D-56 Muć - Sinj poddionice Sutina - Lučane od danas do 1. travnja cesta će biti zatvorena za sav promet, Alternativni pravac je Muć- Klis Grlo- Sinj. Iz Hrvatskih cesta upozoravaju sve sudionike u prometu da poštivaju privremenu prometnu signalizaciju koja je u tu svrhu postavljena.

CJELODNEVNO KLANJANJE

U četvrtak, 7. veljače prvi je četvrtak u mjesecu i pobožnost cjelodnevnog klanjanja Presvetom Sakramentu. Presveti sakrament se izlaže na klanjanje od 9.30 sati. Zajedničko je klanjanje uz molitvu i pjesmu u 17 sati. Završetak klanjanja je prije večernje mise u 18 sati.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 19 sati i 30 minuta igra kriminalistička drama "Američki gangster".

OBAVIJESTIz športsko-ribolovnog društva Cetina obavijestili su ribiče članove udruge da će se dozvole za 2008. godinu moći kupiti u društvenim prostorijama Udruge kod tvrtke «Dalmatinka Nova» i to svakim radnim danom od 10 do 12 i 16 do 18 sati do početka sezone, prodavaonici pastrva na štaliji, krčmi Mrma na Hanu te kod ribočuvara u svakodnevnoj ophodnji.