Utorak, 7.02.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za danas je najavljena 7. sjednica Gradskoga vijeća za koju je predložen dnevni red od 8 točaka. Na dnevnom redu prve ovogodišnje sjednice utvrditi će se prijedlog rada Gradskoga vijeća za tekuću godinu, prijedlog javnih potreba u športu i kulturi, kao i prijedlog pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja studenata.

Prijedlog vjerodostojnog tumačenja članka 28. odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana posebno je važna točka današnjeg vijeća iz razloga što će se po njenom usvajanju otkloniti i posljednja prooceduralna prepreka za prelazak Splitske mljekare Mils na područje našega kraja, točnije na područje bivše klaonice kod Trnovače.

SEMINAR ZA čELNIKE LOKALNE SAMOUPRAVE

Sinjsko pučko učilište domaćin je semiranu za čelnike lokalne samouprave s područja Cetinskog kraja kao i za predstavnike županije. Zaklada Konrad Adenauer koja djeluje već nekoliko godina u Hrvatskoj na demokratizaciji društva priprema radionicu na temu "Programi pomoći Evropske unije mogućnost za lokalnu zajednicu". Na seminaru će biti riječi o programima koji posebno stimuliraju zaštitu kulturne baštine kao i razvitak turizma.

SPORT

Proteklog vikenda odigrane utakmice prvog kola Nogometnog županijskog kupa.
U Baškoj Vodi nakon neriješenog rezultata Uranija-Junak u regularnom dijelu 1-1 pobjeda Sinjana nakon izvođenja jedanaesteraca 5-2.

U Glavicama nogometaši Hrvaca pobijedili su Glavice rezultatom 3-1.

U Otoku su se sastali OSK ALDI-Teksitalc. Rezultat je bio 4-1 za gostujuću ekipu..

VRIJEME

Jutro u Sinju je prohladno i sunčano.U nastavku dana toplije.Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -5 stupnjeva celzijevih.