Utorak, 7.01.2020.

Sjajan nastup Lovre Armande u Italiji


Mladi sinjski košarkaš Lovre Armanda, član škole košarke KK Alkar ovog je vikenda osvojio turnir uzrasta U 14 u talijanskom gradu Cremoni. Mladi sinjski 14-godišnji košarkaš dobio je pozivnicu momčadi Piacenze da za njih igra na ovom jakom turniru.
Prema reakcijama struke i javnosti 193 cm visoki Armanda ostavio je jako dobar dojam čime je još jednom potvrdio svoj veliki košarkaški talent. Prema najavama iz Alkara, Armanda i njegovi suigrači Božen Bilonić i Marko Vidić  bit će dio regionalne selekcije mladih košarkaša koji će okupljanje imati idući tjedan u Kaštelima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrličani privezali kravate Milanu Begoviću i fra Filipu Grabovcu

 
Na početku ove godine, postavljenjem velike crvene kravate na spomenik banu Josipu Jelačiću u Zagrebu simbolično je obilježen početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ovaj hrvatski simbol postavljen je i na druga spomen obilježja hrvatskih velikana u Zagrebu.

Zanimljiva akcija proširila se i na Cetinsku krajinu, točnije u Vrliku. Vrličani su crvene kravate privezali na spomenike Milana Begovića, hrvatskog književnika, kazališnog djelatnika, prevoditelja, koji je autor libreta ‘Ero s onoga svijeta’ i fra Filipa Grabovca, franjvca, pjesnika, profesora i pisca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR