Četvrtak, 7.01.2016.

NK Glavice na turniru u Sarajevu

NK ‘Glavice’ sudionici 9. međunarodnog malonogometnog turnira u Sarajevu.

Dvije najmlađe kategorije Glavičana jutros su otputovale u glavni grad Bosne i Hercegovine gdje će nastupiti na mini nogometnoj olimpijadi ‘Šampion Junior kup 2016.’ koja će se održati od danas do nedjelje, 10. siječnja 2016. godine. Organizator turnira je Škola nogometa ‘Šampion Junior’ – Sarajevo.

NK ‘Glavice’ će pod vodstvom trenera Luke Matića nastupiti u dvije kategorije: U-10 (2006. godište i mlađi) te U-11 (2005. godište i mlađi).

Kako su najmlađi pojedinci NK ‘Glavice’ već nekoliko godina sudionici spomenutog turnira nastavlja se dobra suradnja s kolegama iz Sarajeva koja će se produžiti dolaskom Sarajlija na 23. Nogometni turnir – Dani Alke i Velike Gospe – Memorijal Mirko Perić ovog ljeta u Glavicama, koji će tako ponovno dobiti predznak međunarodnoga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradsko kino Sinj: Mrska osmorka i Ratovi zvijezda

Na programu Gradskog kina Sinj od petka do utorka u terminu od 20 sati igrat će se najnoviji film proslavljenjog redatelja Quentina Tarantina, The Hateful Eight (Mrska osmorka). Također, u četvrtak u 20 sati, te u subotu i nedjelju u 17 i 30 sati u kinu će igrati Ratovi Zvijezda.
U osmom po redu Tarantinovom filmu možete vidjeti, kao što se i očekuje od dotičnog redatelja, krupnog kalibra (po pitanju oružja i glumaca), opake replike, puno prolivene krvi i veliku navalu testosterona. Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Russellovim likom Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh) te još petero koji će zaokružiti ‘osmero’ iz naslova filma.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Još jedna uspješna godina sinjskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj bilježi još jednu uspješnu godinu u kojoj su organizirali brojne akcije dragovoljnog darivanja krvi.
Naime, prošle godine na području Cetinske krajine održano je 28 akcija u kojima je prikupljeno 1.534 doze krvi, što je 30 doza više nego godinu dana ranije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR