Četvrtak, 7.01.2010.

Peta godišnjica osnutka Udruge 'Pokrenimo Tijaricu'

Povodom pete godišnjice osnutka, Udruga "Pokrenimo Tijaricu" 05. siječnja 2010. godine održala je svečanu sjednicu skupštine kojoj je nazočilo 200-tinjak članova i prjiatelja. Predsjednik udruge Ivan Bota predstavio je prisutnima rad udruge korz proteklih pet godina. Naveo je niz aktivnosti  između kojih je posebno izdvojio brojne eko akcije, akcije na uređenju školskog dvorišta, škole i centra mjesta, osnivanje KUD-a Tijara koji je u samo dvije i pol godine postojanja održao niz nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, pomaganje najugroženijm obiteljima, poticanje pronatalitetne politike kroz darivanje novorođenčadi i osnovnoškolaca, osnivanje i rad dramske sekcije sa također brojnim gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, akcije dobrovoljnog darivanja krvi u kojima je dosad prikupljeno 220 doza dragocjene tekućine, održavanje nadaleko poznate i posjećene manifestacije "Dani komina, pure i bronzina".
Predsjednik Udruge također je iznio planove za budućnost, a to su izdavanje monografije o Tijarici, izgradnja i uređenje trga u centru mjesta te naravno nastavak svih dosadašnjih aktivnosti.  Poslije skupštine Tijaričani i njihovi gosti nastavili su druženje uz domaće specijalitete te naravno uz pjesmu i ples.

Vodostaj vode u Peručkom jezeru iznosi 352 metra

Stalne oborine, kiša i snijeg uvjetovale su i porast vodostaja vode u Peručkom jezeru. Prema neslužbenim podacima s kojima raspolažemo, do 361 metra nadmorske visine koji je definiran kao krajna točka nedostaje 9 metara.

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez poteškoća

Promet na području Cetinskog kraja odvija se bez poteškoća. Posebnu pozornost valja posvetiti zbog mogućih odrona na ceste: Sinj-Vrlika, Sinj-Sutina i Trilj-Kamensko.
Izvor Ponikva još je aktivan pa je i dalje poplavljena županijska cesta Donji-Gornji Bitelić. Vozači se upozoravaju da svoju vožnju i brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Pravoslavni vjernici danas slave najradosniji praznik–Božić

Pravoslavni vjernici danas slave najradosniji praznik–Božić. Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena. Vjerske svečanosti održavaju se u mnogim pravoslavnim hramovima u Hrvatskoj.

Obavijest

Blagoslov obitelji  počeo je od 9 sati, a obavlja se u ulicama Brekin put, Put Šimaca, Kneza Mislava, Batanova, Miletin, Put Pavića, Čemer, Put Međina, Ramska ulica, Odrina i Pelimovac.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Sutra, 8. siječnja, će se u prostorijama Crvenog križa Sinj održati prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Akcija će se provoditi od 9 do 13 sati

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 sati prikazivat će se američka glazbena-romantična drama „San o slavi“.

Sport

Sinoć su igrani susreti četvrtzavršnice sinjskog malonogometnog turnira. Pizeria Fantasia Sinj-restoran Feniks Dugopolje 3-o, MNK Brnaze-CB Meriva Dicmo 1-1, nakon kaznenih udaraca 4-2, Best/Covim/Grand cafe-fast food Dovita 5-4.
Sutra, 8. siječnja, su na rasporedu polufinalni susreti: Sutina-CB Ontario-Best/Covim/Grand cafe te MNK Brnaze-Pizzeria Fantasia.

U Trilju su igrani susreti osmine finala: Junak Srđević Livno-Milenium game shop Split 2-3, Pvc Gladijus trilj-Gušt Split 8-0, i AŠ Čubić Trilj-Radun Kaštela 5-1.
Večeras se igraju susreti četvrt završnice: u 18 sati AŠ Čubić Trilj-NK Komerc Aržano, u 19 sati ZZ Gradnja Imotski-Milenium game shop Split. U 20 sati igraju CB Venecija Trilj-PVC Gladijus Trilj, a u 21 sat Pržina Jelen Turjaci-suhačcomerc Sinj.

Stanje na cestama

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, a ponegdje ima i raskvašenog snijega. Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na širem području Gračaca i Obrovca. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ...