Srijeda, 7.01.2009.

KRONIKA 92


FOTO. Filip Ratković

Jutos u 8.30 sati na državnoj cesti D-1 u Podosoju došlo je do slijetanja kamiona sa ceste. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

POčETAK RADOVA NA IZGRADNJI 1. FAZE GZ KUKUZOVAC NAKON 12. SIJEčNJA

Iako je bilo najavljeno kako će danas početi radovi na izgradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac, strojevi PZC-a danas neće biti na Kukuzovcu. Naime radnici PZC-a danas se vraćaju s kolektivnog godišnjeg odmora, a prije početka radova potrebno dogovoriti tehničke detalje, koji će se definirati 12. ovog mjesca. Nakon toga, kao što je i istaknuto prilikom potpisa ugovora, uslijedit će i početak građevinskih radova.

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas, 7. siječnja, posljednji je dan blagoslova obitelji u Sinju, a obavlja se na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Zečevom, Kneževom i Grabovčevom prolazu, te u ulicama: Glavička, Istarska, Ramska, Put Petrovca, Bregovita, Ivaniša Nelipića, šilanovac, Ivana Frankopana, Pelinovac, Lovrića i Vrcanov obor, Brekin Put i u Batonovoj ulici. Obitelji koje nisu primile blagoslov, a to žele mogu se prijaviti u župni ured radi dogovora termina blagoslova.

OBAVIJEST

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja ove će se godine, u okviru manifestacije "Krnjevalski dani" održati 4. po redu Dječji krnjevalfest. U prostorijama Pučkog kazališta danas, 7. siječnja, održat će se audicija za djecu s izraženim sklonostima za glumu, pjevanje i ples, a koji su voljni sudjelovati na "Festu". Početak audicije je u 17,00 sati.

AKCIJE DARIVANJA KRVI U SINJU

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Sinj najavili su prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi koja će se održati u petak, 9. siječnja, u prostorijama Društva, od 9 do 13 sati.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Zbog poledice djelatnici sinjske Nadcestarije noćas su posipali dionicu državne ceste D1 Otišić -Vrlika. Inače sve ceste na području Cetinskog kraju su prohodne i promet se odvija bez ograničenja.

SPORT

Nakon što je odlično organiziran vaterpolski turnir za mlađe uzraste, na sinjskom bazenu u narednim danima opet će biti zanimljivo. Naime, naš stručnjak Goran Sablić dovodi selekciju Japana na pripreme tako će se od sutra Japanci dva tjedna pripremati za azijsko prvenstvo.

U SINJU IZMJERENO -8 STUPNJEVA

Jutros je na Kamenskom u 5 sati izmjereno -10 stupnjeva, Vrlika je iznosila -9, Sinj -8, a Trilj -7 stupnjeva.

KRONIKA 92

PP SINJ, 06.01.2009.g., poslijepodne, na širem sinjskom području, četrdesetdevetogodišnjak je upravljajući OV marke «Opel vectra», splitskih registarskih oznaka, prilikom uključivanja na DC1, oduzeo prednost prolaza motociklu marke «Yamaha», bez registarskih oznaka, kojim je upravljao dvadesetpetogodišnjak. Dolazi do udara motocikla u prednju bočnu stranu «Opel vectre», radi čega je vozač motocikla odbačen na suprotnu kolničku traku. Na njega je naletjelo OV marke «Renault clio», splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljao tridesetpetogodišnjak koji je dolazilo iz smjera Sinja. Dvadesetpetogodišnji vozač motocikla je preminuo na MD-a.
IZVOR: PU SD