Subota, 7.01.2006.

UKLJUčENA STRUJA TVORNICI "DALMATINKA NOVA"

Radnici tvornice konca "Dalmatinka Nova" ipak, će kako se neslužbeno doznaje, na svoja radna mjesta u ponedjeljak. Naime, nakon podmirenog dugovanje za neplaćene račune, HEP- je ponovno Dalmatinku uključio u elektro-mrežu.

Podsjetimo od pretposljednjeg dana stare godine tvornica je zbog nepodmirenih računa iskopčana iz elektro-mreže, u to vrijeme radnici su bili na kolektivnom godišnjem odmoru.

VODOSTAJ CETINE I DALJE OPADA


Vodostaj rijeke Cetine na mjernom mjestu Han jutros je bio 277 centimetara. Vodostaj rijeke svakim satom je niži, a tome idu u prilog i poboljšane vremenske prilike bez padalina. Kako su nam istakli iz "Hrvatskih voda" još uvijek su na snazi redovite mjere od poplave.

SINJSKI IZVIđAčI ODLAZE ZIMOVATI NA KAMEšNICI

Završetkom prvog obrazovnog razdoblja tekuće školske godine učenici Fra Pavla Vučkovića članovi gradske udruge "Vitezovi" iz Sinja odlaze zimovati na planinu Kamešnicu.

U pod kamešničkom selu Podi izviđači će boraviti do 13. siječnja gdje će učeći boraviti u prirodi. Zimovanje inače predstavlja završnu aktivnost godišnjeg rada djece izviđača, te vježbu i pripremnu aktivnost na snijegu u uvjetima na koje nisu navikli.

Zajedno sa svojim voditeljima i instruktorima boraviti će na navedenom lokalitetu gdje će poraditi na više programskih sadržaja i projekata te ih tako znati primjeniti u svakodnevnom životu. Grupu će činiti trideset izviđača sa osam voditelja .


SPORT

Pobjednik 35. Malonogometnog turnira u Sinju je ekipa GUJ-Slivno iz Imotskog.

Nakon finalnih utakmica malog nogometa u Sinju, i Triljski turnir je ušao u završnicu. Sinoć su odigrane polufinalne utakmice. Guj Slivno i Toni Benz igrali su 6:4, Baja S - Hrvace i Diskont Toni 1:4


Finale se igra u nedjelju. Utakmica za treće mjesto je u 16 sati i 30 minuta kada će se sastati Baja S iz Hrvaca i Toni-Benz iz Imotskog. U finalu će igrati Guj Slivno i Diskont Toni utakmica je najavljena za 17 sati i 30 minuta.

VRIJEME

Nakon kišovitog i oblačnog vremena meteorolzi od danas najavljuju razdoblje sunčanog i relativno toplog vremena. Temperaatura zraka kretat će se od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.