Srijeda, 6.12.2017.

Proslava sv. Nikole u Bajagiću


Vjernici Župe Bajagić–Obrovac pripremaju se za proslavu blagdana svog nebeskog zaštitnika svetoga Nikole biskupa, koji se slavi 6. prosinca.
Sutra u 16 sati počinju trodnevnice koje će predvoditi župnik fra Ivan Dotur. U subotu će svečanu euharistiju od 17 sati predvoditi također župnik fra Ivan Dotur, a nakon toga u crkvi će biti održan prigodni koncert s božićnim sadržajem. Na koncertu će, uz domaćina mušku klapu KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski, nastupiti klapa Morlaci (ex.Sv. Luka) Otok i mješovita klapa Ćakula Split.
Vanjska proslava blagdana upriličit će se u nedjelju, 10. prosinca u 10,30 sati, kada će svečano misno slavlje s procesijom predvoditi fra Josip Repeša.
Uz Župu Bajagić-Obrovac suorganizator ove svečanosti je Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju postavljena Glazbena ograda


Turistička zajednica grada Sinja završila projekt postavljanja Glazbene ograde u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca.
Turistička zajednica grada Sinja, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, uspješno je ostvarila projekt postavljanja Glazbene ograde. Naime, tijekom posljednjih nekoliko godina Turistička zajednica grada Sinja putem javnih poziva Hrvatske turističke zajednice dobila je nepovratna sredstava za sufinanciranje raznih programa u svrhu poboljšavanja turističke infrastrukture i atraktivnosti destinacije. Ove godine TZGS iskoristila ih je za projekte postavljanja Glazbene ograde – znanstveni park i Signalizacije na Brailleevu pismu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se program ‘Adventa u Sinju’


Na Šetalištu Alojzija Stepinca danas se nastavlja program manifestacije ‘Advent u Sinju’.
Nakon jučerašnjeg predstavljanja Općine Hrvace, koja je prezentirala tradicionalnu gastronomsku ponudu, a u zabavnom je dijelu nastupio čuveni guslar Mirko Kunac, nastavlja se predstavljanje općina i gradova Cetinske krajine. Tako će se večeras u 19 sati predstaviti Općina Otok. No prije toga, u 17,30 sati sati na Šetalište Alojzija Stepinca dolazi nam sveti Nikola, koji je za svu dobru djecu pripremio prigodne poklone i slatkiše. Potom će u Dvorani Gospe Sinjske uslijediti otvorenje dječjeg tjedna, koji se odvija u organizaciji udruge ‘Cjelovit život’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR