Ponedjeljak, 6.12.2010.

Gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan, službeno uručio Odluke o odobrenju kredita za korisnike kredita po Programu poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g.



Danas, 6. prosinca, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan, službeno je uručio Odluke o odobrenju kredita za korisnike kredita po Programu poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2010.g. korisnicima kredita. Za kreditiranje je namijenjen iznos od  533.280,00 kuna te je podijeljen slijedećim korisnicima:

Obrt „REA“, vl. Melita Sablić-Romac za Projekt nabavke opreme za čuvanje, edukaciju i igraonicu za djecu, te sufinanciranje do 10% iznosa kredita za trajna obrtna sredstva u prvoj godini poslovanja – u ukupnom iznosu: 174.000,00 kn;

Obrt „TONI“, vl. Anton Kolgjeraj za Projekt nabavke opreme za proizvodnju kruha i peciva – u ukupnom iznosu: 100.000,00 kn;

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo LIOVIĆ HILDA za Projekt nabavke pčelinjih zajednica i rojeva, pčelarske opreme isključujući nabavku vozila u poslovne svrhe – u ukupnom iznosu: 100.000,00 kn;

Obrt „IGOR KOP“, vl. Igor Vučković za Projekt nabavke rabljenog hidrauličnog bagera – u ukupnom iznosu: 99.280,00 kn;

Krojački salon „BRANKA“, vl. Branka Jadrijević-Tomas za Projekt opremanja krojačkog salona – u ukupnom iznosu: 60.000,00 kn.

Ante Buljan jednoglasno!

Na jučer održanoj Izbornoj skupštini Sindikata vozača i prometnih radnika sinjskog Autoprijevoza ponovno je za predsjednika jednoglasno izabran Ante Buljan.
Radu Skupštine nazočili su predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske Ante Jelić, čelnici Sindikata iz Imotskog, Zadra, Zagreba i Sinja, te odvjetnik radnika Boženko Lozo.
'Teško je u današnje vrijeme biti predsjednik Sindikata jer su itekako narušena radnička prava. Izloženi smo raznim diskriminacijama i mobingu, a moja zadaća i dalje će biti potpisivanje Kolektivnog ugovora sa poslodavcem kako bi se zaštitili radnici', istaknuo je Ante Buljan i zahvalio svim članovima na ukazanom povjerenju za još jedan petogodišnji mandat.
Ante Jelić istaknuo je kako njihova Udruga pokriva gotovo cijelu Hrvatsku, a posebno je istaknuo Sinj i Cetinsku krajinu u kojoj su prometni radnici u iznimno teškoj situaciji.
'Došao sam u Sinj dati punu podršku aktivnostima Ante Buljana, da se i dalje bori za prava radnika koja su danas „mizerna“. Moramo što prije potpisati Kolektivni ugovor i zaustaviti ljude koje se bogate na grbači ranika', zaključio je Jelić.
Na Skupštini su za potpredsjednike izabrani Đuro Đapić i Ivica Jenjić. Blagajnik je Nenad Dodig. Predsjednik Skupštine je Bartul Radan, a njegov zamjenik Ivica Mandac.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zaustavljen je rast vodostaja Peruče

Stabilizacijom stanja na slivnom području "Cetina" od Peruče do Trilja, pojačano je ispuštanje vode iz akumulacije Peruča koja je jutros u 8,00 sati bila na koti 356,6 cm. Dotok vode u akumulaciju je 169 metara kubičnih u sekundi a ispušta se 120 kubika.
Vodostaj Cetine jutros u 08,00 sati bio je na Hanu 292 cm a u Trilju 317 cm.
Zbog poplave za sav promet i dalje su zatvorene županijske ceste Rumin–Obrovac, Gornji Bitelić–Donji Bitelić i Dugopolje-Bisko u Ercegovcima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BOŽIĆNA DOGAĐANJA U TRILJU 2010.god.

POVODOM SV. NIKOLE:
06. prosinca ( poned.) Kino dvorana Trilj predstava: "NIKOLINA ČIZMA"
12,00 za djecu Vrtića Trilj, Košuta i drugu predšk. Uzrasta
15,00 za djecu 1. razreda Osnovne škole Trilj
17,00 za članove Udruge osoba s invaliditetom Trilja
IZVOR: GRAD TRILJ

Obavijest

Sutra, 07. prosinca, u Galeriji galiotović s početkom u 17 sati održat će se likovna radionica u organizaciji udruga "Cjelovit život" i "4+".

Kino danas

U sinjskom kinu od 18 sati prikazuje se film Luca Bessona "Artur 3" (RAT DVAJU SVJETOVA).

Sport

4. HNL, Glavice-Kamen 2:2

Županijska nogometna liga: Mračaj-Tekstilac 5:1

Rezultati utakmica 10. kola UMN Sinj, igrano 05.12.2010.
TORCIDA C.B. KING – MOVRAN MUĆ   4:1
Š.D. DICMO – AZRA 1986   3:1
IKO PROMET – C.B. OZZY BEST   0:4
MNK SATRIĆ CASPER – Š.D. BRANITELJ   4:0
BRNAZE – MNK SUTINA   4:1
C.B. RODA – JUKIĆ DAM   5:2
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru i Lici.
Zbog vode na kolniku zatvorene su: D 62 Mali Prolog- Kula Norinska-Metković, D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 6217 Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 6083 Kijevo-Uništa, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka (općina Jasenovac).
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK