Subota, 6.12.2008.

OBAVIJEST

Zbog obilnih kiša koje su padale prethodnih dana sinoć je na državnoj cesti 219 dionici 1 Sutina Sinj došlo do odronjavanja zemlje i kamenja na cestu. Cesta je bila zatvorena od 5.20 sati do 6.30 sati, kada je odron djelomično saniran. Trenutno se prometuje jednim kolničkim trakom- doznajemo iz sinjske Nadcestarije koje i obavlja radove saniranja ceste.

U HRVACAMA PRVI SLUčAJ TRIHINELE

Nakon što su sinjski veterinari prije dva dana potvrdili prisutnost trihineloze u dvije domaće svinje, danas doznajemo o novom slučaju trihinele. Iz Veterinarske stanice u Hrvacama potvrdili su nam kako je jučer kod jedne svinje nalaz na trihinelozu bio pozitivan. Svinja je prema ušnoj markici iz Osječko-Baranjske županije, a na sreću obitelj koja je vlasnik svinje nije konzumirala zaraženo meso. Veterinari i dalje podsjećaju na obvezu pregleda svinjskog mesa na trihinelozu.

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Danas, 6. prosinca, je blagdan sv. Nikole zaštitnika župe Bajagić Obrovac. Sveta ispovijed u tamošnjoj crkvi je u 15 sati, a sveta misa služiti će se u 15.30 sati. Vanjska proslava Sv. Nikole biti će u nedjelju 07. prosinca. Svečanu svetu misu sa procesijom u 10.30 sati predvodit će fra. Bruno Pezzo. Poslije sv. Mise djeca iz župe izvest će prigodni igrokaz "Izgubljeni anđeo Sv. Nikole" kojeg je pripremila časna sestra Vjera Gulić.

HUMANA AKCIJA UDRUGE "NOćNI JAHAčI" IZ TRILJA

Triljska bajkerska udruga"Noćni jahači" tradicionalno povodom Božića i vremena darivanja provode humanu akciju. Oni će danas posjetiti triljsko naselje Nova Sela gdje će jednoj socijalno-ugroženoj obitelji donirati 10.000 kuna za opremanje sanitarnog čvora.

DAN GIMNAZIJE I FRANJEVAčKOG SJEMENIšTA U SINJUSutra, 7. prosinca, Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju, svetkovinu Bezgriješnog začeća BL. Djevice Marije slave kao Dan gimnazije i Dan sjemeništa.
Svečana proslava odražat će se u crkvi Gospe Sinjske u nedjelju, 7. prosinca, u 18 sati, a svečano misno slavlje predvodit će profincijal dr.fra. željko Tolić

9. GODIšNJICA SMRTI PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA DR. FRANJE TUđMANA

Povodom 9. godišnjice smrti prvog Hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana, danas, 6. prosinca, su u organizaciji Općinskog odbora HDZ-a Dicmo članovi stranke i ostali zainteresirani mještani otputovali u Zagreb kako bi paljenjem svijeća i polaganjem vjenaca odali počast prvom Hravtskom predsjedniku.

SPORT

Od zanimljivih športskih događaja izdvajamo susret Borik Puntamike i Alkara u Zadru koji se igra u 18 sati te derbi posljednjeg kola druge Hrvatske lige rukometaša. Danas, 6. prosinca, od 18 sati u Trilju sastaju se Cetinka i Kamičak.