Četvrtak, 6.12.2007.

DAN GIMNAZIJE I SJEMENIšTAFranjevačka klasična gimnazija i franjevačko sjemenište u Sinju svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije slave kao Dan Gimnazije i Dan Sjemeništa. Svečana ovogodišnja proslava bit će u petak 07. prosinca u crkvi Gospe Sinjske u 18 sati. Svečano misno slavlje u crkvi predvoditi će dr. fra. željko Tolić provincijal. Nakon mise recitatori i mješoviti gimnazijski zbor izvest će recitativno - glazbeni program posvećen slici čudotvorne Gospe sinjske naziva «Svrni svete oči blage».

OBAVIJEST

Do subote traje akcija prikupljanja prikupljanja predmeta za prodaju na Božićnom humanitarnom sajmu za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Predmeti se prikupljaju svaki dan od 9,00 do 19,00 sati. Mogu se donijeti nova odjeća i obuća, novi ili rabljeni ukrasni predmeti, kućanski aparati, ogrjev i druge potrepštine koje će se prodavati na Božićnom humanitarnom sajmu od 11. do 18. prosinca.

OBAVIJEST

Triljska Dramska udruga Most i ove godine, povodom blagdana Svetoga Nikole, djeci s područja Trilja daruje predstavu «Darovi ili šibe» autorice Nade Lapić. Predstava za dječje vrtiće iz Trilja i Košuta i njihove goste iz vrtića u Dicmu, održat će se sutra u triljskom kinu u 12,00 sati, a za učenike prvih razreda u 15,00 sati.
članovi udruge Most u petak u 16,00 sati izvest će predstavu za članove triljske udruge invalida.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se politički triler "Nestali zarobljenik". Film je priča o kontroverznoj CIA-inoj praksi tretmana političkih znanstvenika.

SPORT

U utakmici 8. kola A1 košarkaške lige Alkar bilježi novu pobjedu. U jučerašnjoj utakmici u Gradskoj dvorani nadigrali su Osijek rezultatom 77 : 76

U organizaciji Udruge za mali nogomet Grada Sinja ove godine održat će se 26. božićno-novogodišnji turnir Sinj 2007. godine. Prijave se vrše do 17. prosinca do 18 sati. Sve informacije i prijave na telefone o98-740-306 i 098-132-9083.

KRONIKA 92

PP SINJ, 05.12.2007. g., oko ponoći, u Trilju, u ugostiteljskom objektu, tridesetpetogodišnjak je ispalio nekoliko streljiva u strop. Nedugo potom je u alkoholiziranom stanju sam pristupio u PP Sinj i prijavio događaj. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga kuće tridesetpetogodišnjaka, kojom prilikom je imenovani predao više komada oružja, spremnika za oružje i razno streljivo. Provedena je kriminalistička obrada kojom je utvrđeno da je pucanjem u strop doveo u opasnost nazočne goste ugostiteljskog objekta. Uz KP po čl. 263. /Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom/ i čl. 335. /Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari/ KZ-a priveden je IS žS, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

PP SINJ, 05.12.2007.g., oko 12,55 sati, u mjestu Glavice Donje, dijete koje je sjedilo samo u parkiranom vozilu marke golf na zadnjem sjedištu je zapalilo papir čime je izazvan požar na vozilu. četrdesetjednogodišnji otac koji je bio u blizini, izvukao je dijete neozlijeđeno iz vozila, a prilikom gašenja požara je zadobio LTO. Požar, u kojem je vozilo u potpunosti izgorjelo, su ugasili pripadnici DVD Sinj.
IZVOR: PU SD