Srijeda, 6.12.2006.

GRAD SINJ ćE KREDITIRATI 9 PODUZETNIKA POčETNIKA

Odlukom gradskog poglavarstva Grada Sinja koja je donesena na jučerašnjoj sjednici, u drugom dijelu Programa kreditiranja poduzetničkih projekata poduzetnika početnika u 2006. godini, Grad Sinj će kreditirati devet poduzetnika. Zbog nedostatka novčanih sredstava zahtjev jednog poduzetnika, koji je ove godine u prvom polugodištu već dobio i namjenski uložio sredstva, razmatrat će se u idućoj godini. Podsjećamo da je ovogodišnjim gradskim proračunom za kreditiranje poduzetnika početnika namijenjeno ukupno milijun i 400 tisuća kuna.
Poglavarstvo je također utvrdilo da su dosadašnji korisnici uredno potrošili novčana sredstva po Programu poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Gradu Sinju.

PROSLAVA 50 GODINA PUčKOG KAZALIšTA

Poglavarstvo Grada Sinja jučer je prihvatilo i Prijedlog programa proslave božićno - novogodišnjih blagdana, u okviru kojega je, sinoć, u Galeriji Galiotović otvorena izložba fotografija i ostale arhivske građe Sinjskog pučkog kazališta, koje slavi 50 godina svoga postojanja. Izložba će biti otvorena do 24. prosinca.

U okviru proslave 50 - te godišnjice članovi Pučkog kazališta Sinj pripremaju i dvije predstave: «Večer čehova», koja će se izvesti u petak, i «Dujo Manzan i Mate Manistra» , 15. prosinca. Na svečanoj skupštini Pučkog kazališta Sinj, koja će se održati 22. prosinca dodijelit će se priznanja zaslužnim članovima.

HUMANITARNA AKCIJA

U sinjskom crkvenom dvorištu u tijeku je akcija prikupljanja predmeti za prodaju na Božićnom humanitarnom sajmu za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Predmeti će se prikupljati do 9. prosinca, od 9,00 do 19,00 sati. Mogu se donijeti nova odjeća i obuća, novi ili rabljeni ukrasni predmeti, kućanski aparati, ogrjev i druge potrepštine koje će se prodavati na Božićnom humanitarnom sajmu od 10. do 17. prosinca.
Akcija se može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

U organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj poslijepodne u 16,00 sati, u prostorijama SDP-a, održat edukacija o važnosti preventive u liječenju raka dojke. Ovom prigodom će se moći obaviti i ultrazvučni pregled dojke. Informacije i prijave na 821 - 121 do 12,00 ili mob. 091/ 505 63 18.

PREDSTAVE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Trilj, a povodom Svjetskog dana invalida i blagdana svetoga Nikole, u triljskom kinu sutra će se, s početkom u 17,00 sati, izvesti dvije predstave za osobe s invaliditetom s područja Grada Trilja. Predstave "Nikolina čizmica" i "Krampusica u kvizu Tko želi biti milijunaš" izvest će Dramska udruga Most Trilj, a pokrovitelj je Poglavarstvo Grada Trilja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka, od 8,30 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Rude Male, zaseoci Projić, Tadić i štrlje.