Četvrtak, 6.11.2014.

Središnja proslava svetog Huberta u SinjuU organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i u domaćinstvu Lovačkog saveza županije Splitsko-dalmatinske, u u Svetištu Gospe Sinjske sutra će se održati ovogodišnja Središnja proslava blagdana svetog Huberta – zaštitnika lovaca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija volontiranja među srednjoškolcima

Udruga Srma i ove godine provodi promociju volontiranja u 3. razredima sinjskih srednjih škola.
Prezentacija volontiranja među srednjoškolcimja počela je jučer u Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića.
Cilj promocije volontiranja je što veći broj učenika 3. razreda upoznati s konceptom volontiranja, razlozima zašto ljudi volontiraju, gdje sve mogu volontirati u Sinju i okolici i koji su zakonski okviri volontiranja maloljetnih osoba. Promocija volonterstva srednjoškolcima provodi se u sklopu projekta ”Volontiranje u Cetinskoj krajini” kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi se u partnerstvu s Gradom Sinjem.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Izbori za lokalnog šerifa’ u Njemačkoj i Švicarskoj

Sinjsko pučko kazalište s komedijom ‘Izbori za lokalnog šerifa’ gostuje u Njemačkoj i Švicarskoj.
Nakon dva uspješna gostovanja tijekom 2011. i 2013. godine u Švicarskoj, u dvoranama koje su bile popunjene do zadnjeg mjesta, uz izvanredan prijem hrvatske publike, Sinjsko pučko kazalište s predstavom ‘Izbori za lokalnog šerifa’ sljedećih dana gostuje u Njemačkoj i Švicarskoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcije ultrazvučnog pregleda dojki

U subotu, 9. studenoga u Otoku i Hrvacama održat će se akcije ultrazvučnog pregleda dojki.
U Otoku će se akcija održati u zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja, od 9,30 sati. Bit će pregledano 30-ak žena, a slobodnih je još 16 mjesta. Zainteresirane žene mogu se javiti na broj telefona 099 638 1415, organizatorici akcije Antonii Buljan.
Akcija u Hrvacama održat će se u prostorijama Osnovne škole, od 14,30 sati. Organizator Branko Perković kaže kao su sva mjesta već popunjena.
Suorganizator obiju akcija je Klub žena liječenih na dojci iz Splita.
IZVOR: WWW.FERATA.HR