Utorak, 6.11.2012.

Održana izborna skupština MNK Torcida Otok

OTOK – U subotu, 3. studenog održana je izborna skupština MNK Torcida Otok na kojoj je izabran i novi predsjednik. Dosadašnjeg predsjednika, Antu Vrdoljaka, je naslijedio Petar Džaja. Direktor kluba je Tonči Samardžić, tajnik Ivan Samardžić dok nadzorni odbor čine Ivica Džaja,vAnđelko Marković i Boško Norac-Kljajo. Na skupštini je usvojeno izvješće o prošloj godini te su se rezimirale protekle 4 godine koje su bile vrlo uspješne. Predstavljeni su i planovi za budućnost, a u prvom redu to je pomlađivanje kadra (što je već dobrim dijelom učinjeno priključenjem Ilije i Alena Samardžića, Tina Bašić te Mirka Radmana-Livaje). Klub se trenutno natječe u 1. sinjskoj ligi a od ove godine se namjerava uključiti i u 1. županijsku ligu.

Piše: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sinj: Osnivačka skupština LAG-a Cetinska krajina

Osnivačka skupština LAG-a Cetinska krajina održat će se u četvrtak, 8. studenog 2012. godine u Alkarskim dvorima (dvorana za sastanke) u Sinju, Put Petrovca 12, s početkom u 10.30 sati.

Sinj: Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2012./2013. akademskoj godini

Stipendije dodjeljuje Grad Sinj, a namijenjene su:
-Uspješnim i darovitim studentima;
-Studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja;
-Studentima deficitarnih zanimanja;
-Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece.
-Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju.

Za 2012./2013. akademsku godinu odobrava se 65 novih studentskih stipendija: 30 za uspješne i darovite studente (10 za prvu i 20 za ostale godine), 25 (10 +15) za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja i 10 (4 + 6) za studente deficitarnih zanimanja. Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja. Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja, ako im prosječan prihod ne prelazi iznos od 1.500,00 kuna po članu mjesečno. Stipendije se odobravaju za deset mjeseci u iznosu od 600,00 kuna mjesečno. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Tehnički pregled traktora u Trilju

U akciji tehničkog pregleda traktora u Trilju, koja je održana 29. i 30. listopada, pregledana su 64 traktora. Zbog tehničke neispravnosti 4 traktora su vraćena da u roku od 10 dana otklone utvrđene neispravnosti. Sljedeća akcija u Trilju održat će se u četvrtak, 8. studenoga od 7,30 sati, ispred zgrade bivše tvornice Cetinka. Akciju u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i zaštite svih sudionika u prometu organizira Policijska uprava splitsko-dalmatinska.
Pregledi će se obavljati izvan stanica za tehničke preglede, u mjestima gdje se pokaže interes vlasnika traktora, koji se mogu javiti u PP Sinj ili na broj telefona 309-333.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Teško ozlijeđen u slijetanju vozila

Sinoć oko 18,45 sati na Kukuzovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže tjelesne ozljede zadobio vozač osobnog vozila. Do nesreće je došlo prilikom izlijetanja vozila s ceste. U izvlačenju unesrećenog sudjelovali su i sinjski vatrogasci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR