Subota, 6.11.2010.

Veleposlanik Njemačke dr.sc. Bernd Fischer posjetio Grad Sinj i Cetinsku krajinu


FOTO: Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu

U okviru hrvatsko-njemačko energetskog projekta „Cetinsko sunce“ koji predviđa izgradnju fotonaponskih polja za proizvodnju električne energije, Veleposlanik Njemačke dr.sc. Bernd Fischer jučer je posjetio Grad Sinj i Cetinsku krajinu, odnosno potencijalne lokacije gdje bi se odvijao projekt. Također, Veleposlanik je posjetio i područje Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj, kako bi se upoznao s gospodarskim potencijalima i mogućnostima Zone, te kako bi istu mogao prezentirati prema ulagačima iz Njemačke.

U okviru ovog posjeta njemački veleposlanik jutros je od strane gradonačelnika Trilja Ivana Šipića i njegovih suradnika upoznat sa gospodarsko–turističkom situacijom u Trilju, a posebno sa odrađenim i planiranim aktivnostima na GZ Čaporice.

Konferencija za novinare sinjskog HSLS-a


Sinjski HSLS danas je održao konferenciju za novinare na kojoj su govorili predsjednica ogranka Anita Šimac Rako i dopredsjednici: dipl. ekonomist i dugogodišnji igrač  Alkara Zvonimir Režić i dipl. vetrinar Mladen Vidić. Čelništvo HSLS-a osvrnulo se na pisane odgovore gradonačelnika Ivice Glavana na vijećnička pitanja Dragana Podruga. Podsjetimo,  HSLS je tražio popis korisnika službenih mobitela i izlist računa po korisniku zadnjih 6 mjeseci te odgovor na pitanje jesu li sinjski dogradonačelnici imali pravo na naknadu za rad u Nadzornom odboru Gospodarske zone Kukuzovac. ...

Obavijest

Udruga "Studenti Cetinske krajine" povodom pete godišnjice svoga osnutka organizirala je radionice za djecu u osnovnim školama Cetinskog kraja s ciljem prevencije međuvršnjačkog nasilja. Radionice provode liječnici i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, specijalisti školske medicine.

U organizaciji Udruge liječnici i studenti Medicinskog fakulteta provode anketu o kvaliteti življenja na području Cetinske krajine, a u Sinju i Trilju provodi se besplatno mjernje tlaka i šećera u krvi.

Akcija "Manje oružja – manje tragedija“

U okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“ koju provodi MUP RH nakon Makarske ova edukativna kampanja nastavlja se i na području koje pokriva PP Sinj. Od 09,00 sati na Trgu kralja Tomislava formiran je info pult na kojem će građani moći dobiti sve informacije u pogledu načina vraćanja naoružanja, a isto tako moći će saznati više o samoj akciji. Iste aktivnosti u nedjelju će se održati i u Trilju i Vrlici. Pored policije u ovoj kamapnji sudjeluju jedinice lokalne uprave i samouprave, kao i brojne braniteljske udruge.

Sport

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo nedjeljni susret 5. kola A1 košarkaške lige Dubrava – Alkar.

Junak je u Čakovcu 3:1 izgubio od Međimurja.

Hrvace su na svom terenu s 4:1 pobijedile Zagoru.

Odbojkašice Sinja u Zadru su pobijedile ekipu Arbanasa 3:2.

Također izdvajamo i zanimljiv rukometni susret između Kamička i Splita koji će se odigrati danas, 6. studenoga, u 18,00 sati.

Stanje na cestama

Zbog radova na autocesti A 1, kroz tunele Mala Kapela i Krpani vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širim od 3,40 m.
Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITI STANJE GUMA I METLICA BRISAČA
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. DRŽATI PROPISANI SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO KOD VOŽNJE U KOLONI
4. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA
5. VOZITI OPREZNIJE

SAVJETI ZA VOŽNJU PO POLEDICI ILI ZASNIJEŽENOM KOLNIKU:
1. NE KRETATI NA PUT BEZ PROPISANE ZIMSKE OPREME (4 zimske gume ili 4 ljetne s min utorom profila od 4 mm i u prtljažniku lancima za snijeg za pogonske kotače. U Hrvatskoj zimski uvjeti nastupaju sa snijegom na kolnicima).
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA I UBRZANJA ILI NAGLE POKRETE UPRAVLJAČEM. 4. DRŽATI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO U VOŽNJI U KOLONI.
5. POSEBNO OPREZNO VOZITI PREKO MOSTOVA I VIJADUKATA.
6. SLUŠATI RADIO ILI SE RASPITATI U HAK-u (01/4640800) O PROMETNICAMA NA KOJIMA NAMJERAVATE VOZITI.
IZVOR: HAK