Petak, 6.11.2009.

Ivan Jenjić, novi predsjednik Udruge Studenti Cetinske krajine iz Zagreba

Ivan Jenjić novi je predsjednik uUruge Studenti Cetinske krajine iz Zagreba. Za predsjednika je izabran na 3. redovnoj izbornoj Skupštini. Potpredsjednici su Ivan Čugura i  Zrinka Marić, a tajnik Petar Kliškinić.

Počeli cijepljenje protiv sezonske gripe

Obiteljski liječnici, na području koje pokriva sinjska ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, danas su počeli s cijepljenjem protiv sezonske gripe. Dodajmo kako cjepivo protiv sezonske gripe nije otporno na virus nove pandemijske H1N1 gripe. Cijepljenje protiv svinjske gripe počet će u prosincu.

Obavijest

Predsjednici i povjerenici pčelarskih udruga s područja Dalmacije danas, 6. studenoga, će održati sastanak kojem će nazočiti i predsjedništvo Saveza pčelara Hrvatske. Razgovarat će se o prijevozu i selenju pčela na nove lokacije. Sastanak će se održati u Općinskoj dvorani u Otoku s početkom u 17,00 sati, a pozvani su svi pčelari s područja Cetinskog kraja.

Obavijest

Sutra, 7. studenoga, će se u Zagrebu osnovati Udruga navijača sinjski maligani–Zagreb. Kako doznajemo od tajnika Udruge studenata Cetinske krajine Petra Klišmanića veliki broj naših studenata i osoba iz Sinja  koji žive u Zagrebu pokazali su interes za bodrenje sinjskih klubova pa se tako došlo i na ideju o osnivanju ogranka Udruge. Sastanak će se održati u prostorijama Udruge studenata u Praškoj ulici u 19 sati.

Sport

U 13. kolo 3. nogometne lige Hrvace će na svom terenu danas, 6. studenoga, od 14 sati ugostiti Konavljanina.

Sutra, 7. studenoga, će se u Sinju u okviru 11. kola 2. HNL na gradskom stadionu u Sinju sastati Junak i Split. Početak utakmice je u 14 sati.

U sinjskoj sportskoj dvoran sutra, 7. studenoga, od 16,30 sati utakmicu 7. kola 2. Hrvatske rukometne lige odigrat će  domaći Kamičak i Hrvatski dragovoljac iz Dugog rata.

Alkar je sutra, 7. studenoga, domaćin Jazinama u Sinju u 5. kolu druge košarkaške lige.

Rukometaši Trilj Pršut Voštana u 8. kolu Prve Dukat lige dočekuju Umag, sutra, 7. studenoga, u 18 sati u triljskoj dvorani.

Rukometašice Sinja u derbiju neporaženih ekipa 2. lige jug u okviru 5. kola prvenstva gostuju u maloj dvorani na Gripama kod Splita, sutra, 7. studenoga, u 16 sati.

Kronika 92

Jučer 5. studenog oko 15.30 sati u Dicmu, za vrijeme izvođenja građevinskih radova na kući u izgradnji, 44-godišnji uposlenik obrta dotakao je električni vod dalekovoda kojom prilikom je uslijed strujnog udara od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Po završetku očevida, tijelo preminulog je po nalogu istražnog suca Županijskog suda prevezeno na Odjel patologije na obdukciju.
IZVOR: PU SD