Četvrtak, 6.11.2008.

Sinjski bajkeri pomogli obitelji: novi krov za Domazete

Moto udruga MC Streetrunners iz Sinja, pomogla je obitelji Vida i Mare Domazet sa Zelova. Krov je njihove prizemnice prokišnjavao, pa su motoristi odlučili izdvojiti 20.000 kuna od prihoda s ovogodišnjeg motopartyja i, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i Poglavarstvom Sinja, pokrenuli akciju te promijenili krov, zajedno s građevinarima, koji su se odrekli dijela honorara.

- Obnovili smo krov, promijenili okapnice, jer obitelj nema vode, pa skuplja kišnicu. Stavili smo i pročišćivače, pa će barem privremeno, dok im se ne riješi problem s vodom, imati pitku vodu, rekao je prvi čovjek sinjskih bajkera, Vlatko Rogulj - Vlaja.

Inače, Vid Domazet je branitelj s malim primanjima, a obitelji ima troje djece, koji su svi odreda odlični učenici. Obitelj živi skromno, a Grad Sinj također je odlučio pomoći u ovoj akciji, pa će uskoro donirati materijal za dovršetak radova. Bajkeri su započeli graditi i visoko potkrovlje, da obitelj može imati još stambenog prostora.
IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA

U POSLJENJA 24 SATA U SINJU PALO 41,5 LITARA KIšE PO čETVORNOM METRUOd jučer ujutro od 7 sati do jutros u našem kraju prema statistikama sinjske meteorološke postaje pala je 41,5 litra kiše po četvornom metru. Velika količina vode otežava promet na području Jakinog Gumna, a kako smo informirani od voditelja sinjske Nadcestarije Kostije Bulja ima i dosta odrona na cestama posebice i Podosoju i prema Kamenskom tako da se vozači upozoravaju na dodatan oprez.

Djelatnici "Vodovoda i čistoće" jutros su intervenirali na nekoliko lokacija u prigradskim naseljima zbog kiše koja je plavila podrume i prilazne puteve. Kako padaline ne prestaju očekuje se da će "Vodovod i čistoća" morati intervenirati i poslije padaline, još jednom će se očistiti grad od lišća koje se skuplja na rešetkama odvoda.

MINISTAR POLJOPRIVREDE BOžIDAR PANKRETIć DANAS U POSJETU SINJU

Danas, 6. studenoga, Sinj je posjetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić. Nakon razgovora sa članovima Poglavarstva ministar Božidar Pankretić posjetio je Alkarsku ergelu na Sinjskom hipodromu. Nakon posjeta Alkarskoj ergeli ministar je obišao pogon za preradu mesa "MEL" obrt u Hrvacama, Peradarsku farmu "Mostina" u Glavicama i Gospodarsku zonu Kukuzovac.

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE GRADA SINJA

Grad Sinj raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu. Stipendije su namijenjene uspješnim i darovitim studentima, studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja, studentima Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s 50% ili višim stupnjem oštećenja, te studentima iz obitelji sa sedmero i više djece. Stipendije će dobiti 20 uspješnih i darovitih studenata te 20 studenata iz obitelji lošijeg imovnog stanja, u mjesečnom iznosu od po 6 stotina kuna, te studenti, korisnici stipendije iz predhodne godine koji trebaju donijeti potvrdu o upisu u sljedeću akademsku godinu.
Natječaj Grada Sinja za dodjelu stipendija studentima otvoren je do 28. studenog. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja u sobi broj 37.