Utorak, 6.11.2007.

TERAPIJSKO JAHANJE NA TERENIMA RANčA MUSTANGNa terenima Konjičkog kluba Mustang u Glavicama sutra, 7. studenoga, održat će se tradicionalno terapijsko jahanje i boravak u prirodi štićenika Centra za odgoj i obrazovanje «Juraj Bonaći». štićenicima Centra, njihovim roditeljima i voditeljima ovakva druženja dva puta godišnje, već drugu godinu zaredom, priređuje konjički klub Mustang. Na sutrašnjem cjelodnevnom druženju u Glavicama bit će oko 45 štićenika sinjskog odjeljenja kojima će na usluzi biti 10 - tak članova konjičkog kluba.

OBAVIJEST

Splitsko - dalmatinska županija raspisala je natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma za 2007. godinu. Iznos pojedinačnog kredita može biti minimalno 40 tisuća kuna, osim za programe nabave uzgojno valjanih rasplodnjaka, gdje je minimalni iznos određen njihovom nabavnom cijenom; uzgoja ili nabave ženske teladi za uzgoj s minimalnim iznosom kredita od 12 tisuća i 500 kuna te nabave uzgojno valjanih jarica, šilježica i nazimica gdje je minimalni iznos kredita 20 tisuća kuna.
Maksimalni iznos kredita ne može biti veći od milijun i 500 tisuća kuna.

"PASTRVIJADA"Udruga za zaštitu rijeke Cetine i Turistička zajednica grada Sinja pokrenuli su «Pastrvijadu», prvi program zaštite autohtone pastrve. Progran sadrži nekoliko segmenata - predavački i gastronomski dio. Predavanje će se održati u četvrtak u gradskoj vijećnici grada Sinja s početkom u 16 i 30 na kojem će se govoriti, kako nam je rekao tajnik Udruge za zaštitu rijeke Cetine Josip Richter, o zaštiti pastrve, uništenju štuke, incijativi za proizvodnju mlađi itd.
Direktor Turističke zajednice grada Sinja Ante Tonći Latinac najavio je i drugi gastronomski dio programa, koji će se organizirati u novoizgrađenoj konobi na Panju, u kojem će se oko 15 -tak kuhara natjecati u spremanju kalifornijske pastrve.

KONCERT

U prigodi blagdana svih svetih u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske danas s početkom u 19 sati održat će se koncert klasične glazbe u izvedbi akademskih glazbenica Maje Zec na glasoviru i Lidije Ljubičić na flauti.

12. ORNITOLOšKO PRVENSTVO U SINJU

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica «Sinj» organizira 12. Ornitološko prvenstvo južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza po nazivom «Sinj 2007». Kako nam je rekao Dražen Poljak predsjednik društva prva dva dana izložbe rezervirana su za prijem i ocjenjivanje ptica, dok će izložba za posjetitelje biti otvorena od 9. do 11. studenoga. Izložba ptica bit će postavljena na Trgu Franje Tuđmana u bivšoj zgradi Konkurenta, a posjetitelji će moći pogledati veliki broj ptica i ptičjih vrsta.

NATJEčAJ ZA SUFINANCIRANJE SADNOG MATERIJALA

U općini Hrvace još traje natječaj za sufinanciranje nabavke sadnog materijala - voćaka s ciljem podizanja više godišnjih trajnih nasada. 1/3 cijene sufinancirati će županija, 1/3 Općina i trećinu korisnik.

NATJEčAJ ZA STIPENDIRANJE UčENIKA I STUDENATA

Natječaj za stipendiranje učenika i studenata u općini Dicmo otvoren je do 15. ovoga mjeseca, a u tijeku je i natječaj Grada sinja za stipendiranje studenata sa područja Grada.