Četvrtak, 6.10.2016.

Projekt Urbana aglomeracija Split dobio zeleno svjetlo iz MRRFEU

Projekt Urbane aglomeracije Split, u koji je uključeno još 12 gradova i općine među kojima je i Grad Sinj, dobio je zeleno svjetlo iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Podsjetimo, Grad Split je nositelj Urbane aglomeracije u koju su još uključeni gradovi Kaštela, Omiš, Sinj, Solin i Trogir te općine Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana. U izradu projekta aktivno je uključeno i splitsko Sveučilište, a njegova vrijednost procijenjena je na 63 milijuna eura, te će se financirati iz EU fondova.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježena 25. godišnjica osnutka 126. brigade HV-a


Na današnji dan, 6. listopada 1991. godine odlukom vrhovnika dr. Franje Tuđmana ustrojena je 126. brigada HV-a, jedna od najboljih pričuvnih brigada u Domovinskom ratu. Tim povodom danas je u organizaciji Udruge ‘Veterani 126. brigade Sinj’ obilježena 25. godišnjica od osnutka brigade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena knjiga ‘Glavice, Gospin perivoj’


Knjiga ‘Glavice, Gospin perivoj’, autora dr. sc. fra Miroslava Modrića predstavljena je sinoć u Crkvi sv. Ivana u Glavicama pred brojnim zainteresiranim građanima. Prije samog predstavljanja služena je sveta misa, koju je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. Predstavljanju su nazočili i predstavnici civilne vlasti, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR