Četvrtak, 6.10.2011.

Vatrogasci potpisali poveljuNakon što su gradovi Sinj i Đakovo u svibnju ove godine potpisali sporazum o partnerstvu i suradnji, danas je potpisana i povelja o prijateljstvu DVD Sinj i DVU Energa Đakovo.
U vatrogasnom domu u Sinju, u nazočnosti većeg broja pripadnika domicilnog vatrogasnog društva i šesnaest članova dobrovoljne vatrogasne udruge 'Energa', povelju su u ime domaćina potpisali gradonačelnik Ivica Glavan, zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić i predsjednik DVD-a Sinj Nenad Sesardić. Ispred gostiju iz Đakova potpisnici povelje o prijateljstvu bili su gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, zapovjednik DVU Energa Pero Humbal i predsjednik DVU Energa Zlatko Kajmić.
Obje strane izrazile su zadovoljstvo potpisanim sporazumom kao i dosadašnjom međusobnom suradnjom, te su se obvezali na još prisnije odnose u budućnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 


 

Vipovci čistili dno Cetine

U sklopu aktivnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodne baštine, zaposlenici Vipneta iz splitske regije u suradnji s udrugom 'Roniti se mora' danas su na području hidroelektrane 'Kraljevac' s kopna i u vodi čistili rijeku Cetinu.
U akciji čišćenja sudjelovao je i najpoznatiji hrvatski alpinist Stipe Božić koji je kazao kako mu je iznimno drago da se korporativni sektor aktivno uključio u brigu za okoliš.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dvadeset godina 126. brigadeU organizaciji Udruge 126. brigade danas je u Sinju svečano obilježeno 20 godina od službenog formiranja ove brigade. Podsjetimo, na današnji dan 1991. godine ukazom vrhovnika dr. Franje Tuđmana službeno je formirana 126. brigada. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Tribina 'Kakvu Hrvatsku želimo'

Kakvu Hrvatsku želimo' naziv je javne tribine koja će se u organizaciji Saveza za građansku i etičku Hrvatsku održati večeras u Gradskoj vijećnici u Trilju, s početkom u 18 sati. Tijekom tribine predstavit će se rad građanske inicijative 'Savez za građansku i etičku Hrvatsku'. Posjetitelji će se moći upoznati s ciljevima nezavisne liste don Ivana Grubišića koja će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima. Voditelj tribine je don Ivan Grubišić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Priopćenje za javnost Gradskog odbora HSS – a Sinj

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2011.godinu pokazalo nam je katastrofalnu situaciju u kojoj se ovaj Grad nalazi. Umjesto obećavanog razvoja suočeni smo s recesijom u kojoj su prihodi Grada manji za Gotovo 8.000.000,00kn u odnosu na prošlu godinu pri čemu su prihodi od poreza ostali na razini prošlogodišnjih, dakle oko 20.000.000,00 kuna dok je realizacija prihoda od pomoći, prodaje nefinancijske imovine, te prodaje roba i usluga potpuno podbacila jer je od planiranih 32,4 milijuna ostvareno tek 7,1 milijun.
...

Otvoreno pismo M. Bulja dr. LuetićuMiro Bulj, nezavisni vijećnik grada Sinja uputio je otvoreno pismo ravnatelju Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leu Luetiću, županu Anti Sanaderi i gradonačelnicima i načelnicima Cetinske krajine. Pismo donosimo u cjelosti. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sponzori i prijatelji Alke u Mimari

Viteško alkarsko društvo Sinj organiziralo je Večer sponzora i prijatelja Alke, koja će se održati večeras s početkom u 19 sati u muzeju Mimara u Zagrebu.
Među 250 uzvanika bit će ministri u Vladi RH, državni tajnici i drugi gosti. Pozivnice su upućene i pokrovitelju 296. Alke predsjedniku RH Ivi Josipoviću, predsjednici Vlade Jadranki Kosor i predsjedniku Sabora Luki Bebiću.

Na svečanosti će biti uručene zahvalnice sponzorima i donatorima 296. Sinjske alke. U zabavnom programu nastupit će Klapa Sinj, operna pjevačica Lidija Horvat Dunjko i Ladarice.

IZVOR: WWW.FERATA.HR