Srijeda, 6.10.2010.

Kardinal Angelo Sodano posjetio sinjski samostan

Kardinal Angelo Sodano, dekan kardinalskog zbora i dugogodišnji državni tajnik Svete Stolice jučer, 5. listopada, je posjetio sinjski samostan. U prepunoj crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske udijelio je svoj blagoslov narodu i franjevcima. Uz kardinala su bili splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić i provincijal dr.fra Željko Tolić. Riječi zahvale uputio je i sinjski gvardijan fra Bože Vuleta koji je kardinalu Sodanu uručio poklone, a pjesmu "Gospe Sinjska Majko Rame" izvela je klapa Sinj.

19. godišnjicu osnutka 126. brigade

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade Sinj danas obilježava 19. godišnjicu osnutka brigade. Predstavnici Udruge i drugih udruga iz Domovinskog rata, te gradova i općina sa sinjskog područja položili su vijence na spomenik 96-orici poginulih branitelja Cetinskog kraja. Tom prigodom kratko o ratnom putu 126. brigade govorio je njen prvi zapovjednik brigadni general Veselko Gabričević. Vijenci su položeni i na  spomen obilježje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a zatim su obišli spomen sobu gdje su fotografije poginulih hrvatskih branitelja s područja Cetinskog kraja.  
U crkvi  Čudotvorne Gospe sinjske služena je sv. misa zadušnica, a o ratnom putu brigade prikazan film.
Poslijepodne, u 16,00 sati na SC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić”, veterani ragbi kluba Sinj pripadnici 126. brigade i pripadnici HRM-a odigrat će revijalnu utakmicu.

Upravno vijeće dječjeg vrtića “Bili cvitak” podnijelo prijedlog za razrješenje dosadašnje ravnateljice Dijane Župić

Upravno vijeće dječjeg vrtića “Bili cvitak” podnijelo prijedlog za razrješenje dosadašnje ravnateljice Dijane Župić. Vijeće je donijelo i prijedlog za  imenovanje Ane Križanac za novu v.d ravnateljicu. Ovi prijedlozi ići će na Gradsko vijeće Grada Sinja koje će donijeti konačnu odluku. Nova v.d ravnateljica u roku od mjesec dana morat će raspisati javni natječaj za novog ravnatelja.

Obavijest

Udruga Srma i osoblje rodilišta Sinj organiziraju tečajeve za trudnice, u suradnji s primaljama, pedijatrima i drugim stručnjacima. Tijekom listopada i studenog održat će se dva besplatna tečaja za dvije grupe trudnica u pratnji po jedne osobe. S obzirom da je broj ograničen obvezna je predbilježba na broj 661 661 ili 095 82 72 501. Prvi tečaj će se održati u sutra 7. listopada.

Sport

U susretu 8. kola 3. HNL jug Hrvace su s 1-0 pobijedile Dinaru iz Knina.

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira 10. ovogodišnju akciju darivanja krvi u Sinju. Akcija će se održati u četvrtak, 7. listopada od 9,00 do 13,00 sati u prostorijama Društva, u ulici Miljenka Buljana. Sinjski Crveni križ ove je godine na području Cetinskog kraja, u suradnji s klubovima davatelja krvi u Sinju, Trilju, Hrvaca. Otoku i Dicmu organizirao ukupno 20. akcija.

"Odnos prema žrtvama svih totalitarizama i ratova 20. stoljeća"

U organizaciji Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruge Cjelovit život, Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata ogranak Sinj u petak, 08. listopada 2010. godine održat će se javna tribina u dvorani samostana Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 19,00 sat na temu "Odnos prema žrtvama svih totalitarizama i ratova 20. stoljeća". Predavač je Ivica Relković, predsjednik Obiteljske stranke.

Kako promatrati žrtve bez omalovažavanja i dvostrukih mjerila. Manipulacije brojkama:...

Kronika 92

Jučer, oko 19.10 sati  u Brnazama, na državnoj cesti u mjestu Brnaze , predio Kukuzovac dogodila se  prometne nesreća.  43-godišnjak koji je  upravljao osobnim  automobilom marke Opel Vectra, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom. Prešao je na suprotni kolnički trak i udario u osobni automobil marke VW Polo, kojim je upravljao 23-godišnjak. U prometnoj nesreći 43-godišnji vozač Opel Vecrtre i 46-godišnja putnica osobnog automobila VW Polo teško su tjelesno ozlijeđeni i hospitalizirani su u bolnici Split. Lakše tjelesne ozljede zadobili  su 23-godišnjak i putnik u Vw Polo.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zbog suženog kolnika zabranjen je prolazak izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m.
IZVOR: HAK