Utorak, 6.10.2009.

Obavijest

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra će bez struje biti potrošači u Trilju, Ulica Ante Starčevića od kućnog broja 1 do 20, u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, te potrošači u Vojniću Sinjskom od 10,00 do 15,00 sati. Bez struje će sutra biti i potrošači u Brnazama, od Poparića i Budimira do čarića briga, od 9,00 do 9,30 sati, te potrošači s lijeve strane državne ceste Sinj - Brnaze od Benja do područne škole u Brnazama, od 9,00 do 13,00 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

18. Godišnjica osnutka 126. brigade HV


Foto: SLOBODNA DALMACIJA

Danas, 6. listopada, u Sinju se obilježava 18 godišnjica od osnutka 126. brigade HV. Obilježavanje obljetnice počelo je u 9 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule pripadnike HV-a i Cetinskog kraja. Nakon svete mise koja je služena u crkvi gospe Sinjske Galeriji u Galeriji Galiotović otvorena je izložba fotografija o ratnom putu 126. brigade, čiji su autori pripadnici brigade kao i sinjski forograf Filip Ratković koji je također bio pripadnik brigade, kazao je predsjednik Udruge veterana 126. brigade Boško Vladović. U poslijepodnevnim satima odigrati će se i revijalna utakmica veterana Ragbi kluba Sinj i pripadnika 126. brigade i HRM-a.

Obavijest

U Otoku se obilježava 100-ta godišnjice školstva. U okviru programa danas je školu posjetio pjesnik Nadomir Tadić šutra. 19 sati akademski kipar Josip Botteri Dini u školskoj dvorani otvorit će likovnu izložbu otočkih umjetnika, Joze Bašića, Ivana Grgata, Nenada Mikulića, Duje Jurkovića i Vjekoslava Sušića Jurića. Nastupit će i gosti glazbenici Lucija Tadić na glasoviru i Ivana Biliškov na violončelu, te Mirta Grgat.
U okviru sedmodnevnog programa obilježavanja 100-te obljetnice školstva u Otoku sutra će u općinskoj dvorani, u 19,30 koncert održati Zorica Kondža i Joško Banov te gosti fra Stipica Grgat te Sara Pavlinušić na glasoviru i Mirta Grgat i šimun čarli Botica na gitari.

Obavijest

Počela je akcija prikupljanja zimske odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici, te svečane i neobične odjeće i obuće te modnih dodataka za potrebe rada Sinjskog pučkog kazališta. Organizator je Udruga Srma, a prikupljanje je u prostorijama kazališta u zgradi sinjskog kina.

Obavijest

"Likomed veterina" obavijestila je kako će danas i sutra na javnim površinama Grada Sinja izvršiti jesensku deratizaciju. Deratizacija će se izvršiti polaganjem parafinskih blokova, pa se mole građani da izložene mamke ne diraju i ne premještaju.

"Večer recitala i pjesme"

Povodom Dana neovisnosti večeras, 6. listopada, će se u Trilju održati "Večer recitala i pjesme" pod nazivom "Moja Domovina Hrvatska". Nastupit će pjesnik Nadomir Tadić šutra, Gradska udruga Most, ženska klapa Kurijože iz Podstrane te prof. gitare Goran Caktaš.

Obavijest

Povodom dana neovisnosti u Gradskom kinu u Sinju sutra, 7. listopada, u 19,30 sati održat će predstava Triljske Udruge Most "Večernja škola 5. dio" autorice Nade Lapić. Ulaz je besplatan.

Sport

U 8. kolu 3. Hrvatske nogometne lige Jug Hrvace gostuju u Stobreču kod Primorca. Utakmica počinje u 16 sati.