Ponedjeljak, 6.10.2008.

VELIKI USPJEH SINJSKIH MAžORETKINJANa Europskom prvenstvu u mažoret plesu održanom u Brnu u konkurenciji od 11 zemalja sinjske mažoretkinje postale su europske prvakinje u dvije kategorije i to u Paradnom maršu (juniori) i Duetu s rekvizitima (kadeti). Ana Buljan i Stipana Domazet sudce su očarale s koreografijom na temu iz filma Titanic. Uz dvije zlatne medalje Sinjanke su postale i viceprvakinje u kategoriji Paradnog marša( mlađi juniori). Osim Sinjanka za Hrvatsku su zlatnu medalju osvojile i djevojke iz Požege u seniorskom duetu. Hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno 12 medalja od toga tri zlatne, pet srebrenih i četiri brončane medalje.

SINJSKE UMIROVLJENICE OSVOJILE ZLATNU MEDALJU U BOćANJU

Još jednu zlatnu medalju u Sinj donijele su umirovljenice. Na 5. Sportskim susretima umirovljenika Hrvatske, koji su se proteklog vikenda održali u šibenskom Solarisu, sudjelovalo je 1100 umirovljenika. Natjecateljice koje su predstavljale Sinj Senka Filipović-Grčić, Ivka Nikolić i Ljuba Mastelić u finalu boćanja pobijedile su ekipu umirovljenika iz Istre te su osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju.

GODIšNJICA FORMIRANJA 126. BRIGADE HV

U organizaciji Udruge 126. brigade danas se održala prigodna svečanost u spomen na ovaj dan 1991. godine kada je ukazom Vrhovnika dr. Franje Tuđmana službeno formirana 126. brigada. U 9 sati kod spomen obilježja poginulim braniteljima, ispred zgrade Grada vjence su položili i zapalili svijeće predstavnici Udruge 126.brigade i Grada Sinja. Kratki osvrt na ratni put brigade iznio je njen prvi zapovjednik, brigadni general u miru Veselko Gabričević. Riječi molitve uputio je đakon Tino Labrović, a nakon toga služena je sveta misa u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

"NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE"

Sutra, 7. listopada, je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. U maloj Franjevačkoj dvorani, s početkom u 18,00 sati održat će se javno izlaganje na temu "Psihološka podrška oboljelima od raka dojke". Na izlaganju će govoriti prof. željko župić. Organizatori su Klub žena liječenih na dojci Sinj i Udruga Srma Sinj.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Gospa od Ružarja, koja je se slavi sutra, slavi se i u župi Bajagić-Obrovac, a vanjska proslava blagdana bit će 12. listopada. Misije će se održavati svakodnevno od 17,00 sati. Danas, 6. listopada, od 15.30 upriličit će se osobni susreti s misionarima. U 16.30 molit će se krunica, nakon koje će biti služena sveta misa. Od 18.00 sati bit će susret s prvopričesnicima, osnovnoškolcima i roditeljima.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 10. listopada, u prostorijama društva u vremenu od 9 do 13 sati. Pozivaju se sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da pristupe ovoj humanoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

OBAVIJEST

KUD Glavice vrši upis novih članova, za školu folklora za učenike od 5. do 8. razreda; za školu sviranja narodnih instrumenata za učenike od 3.razreda Oš(mandolina, gusle, diple...), te za pjevačku grupu. Upisi se vrše u četvrtak, 9. listopada, u prostorijama društva, s početkom u 18,00 sati.

SPORT

U subotu su odigrane utakmice 8. kola 2. HNL. Junak je u Puli od Istre 1961 poražen 2:0. U utakmici 8. kola 3.HNL-jug Hrvace su na svom terenu ugostili ekipu Jadrana iz Kaštel Sućurca te ga pobijedile rezultatom 4:2.

U derbi utakmici 4. HNL u kojoj su se jučer sastali Glavice i OSK, Glavice su pobijedile rezultatom 3:2.
U susretu županijske lige Tekstilac je pobijedio čaporice 1-0