Subota, 6.10.2007.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Grad Vrlika svečano obilježava Dan grada i blagdan Gospe Rožarice svečanom sjednicom Gradskog vijeća. Kulturno zabavni i športski program počeo je jučer, a danas se nastavlja Atletskom utrkom memorijal «Stipe Erceg». U 15 sati igra se nogometni susret juniora Vrlika-Hrvace, a u 20 sati Glazbena večer i koncert na kojem će nastupiti Krunoslav Kićo Slabinac i Slavonski Dukati. Proslava se nastavlja sutra Budnicom ulicama grada uz nastup Mažoretkinja i limene glazbe. U 10,30 minuta bila je procesija i sveta misa koju je predvodio prof.dr.Ante Akrap duhovnik franjevačkog reda iz Splita, a u 18 sati Svetu misu i blagoslov djece predvodit će župnik fra. Marko Duran.

Povodom blagdana Rožarice svečanosti se održavaju i u župi Sv.Nikole Bajagić-Obrovac Trodnevnicu predvodi župnik fra.Luka Banić s početkom u 17 sati, a sutra u 16 i 30. Sutra u 10 i 30 počinje procesija nakon koje će svetu misu provoditi i propovjedati fra.Kristian Stipanović. U obilježavanju bladana organizira se prigodni kulturno-športski zabavni program gdje će se sutra održati zavrčnice natjecanja u kartama i balotama te prigodni kulturno umjetnički program, gdje će među ostalim nastupiti i KUD iz Gradišta kraj županje.

"IZBORI 2007."

HDZ Sinj danas je na trgu Kralja Tomislava u sklopu predkampanje za parlamentarne izbore prikupljao potpise za pobjednički tim Ive Sanadera i HDZ-a, te je prikupljeno više od 400 potpisa. Akcija će se nastaviti i idućih dana. Bila je podjela i promidžbenog materijala u cilju prikupljanja volontera i animacija građana za izbore.

ODRžANO PREDAVANJE TOMISLAVA DOMAZETA-LOšE

U organizaciji ogranka matice Hrvatske sinoć je u dvorani franjevačkog samostana održano predstavljanje važnog otkrića u evoluciskoj genetici dr. Tomislava Domazeta Loše -GENOMSKA FILOSTRATIGRAFIJA- novi pristup rekonstrukcije evulucijske povijesti.

VEčER FOLKLORA

Večeras se s početkom u 20 sati u gradskom kinu održava večer folklora u organizaciji KUD Brnaze. Pored organizatora nastupit će KUD Uljanik iz Pule, Klapa Prijatelji iz Brnaza te grupa Ciotog iz Splita. Manifestacija se održava povodom dana neovisnosti Republike Hrvatske.

"DAN NEOVISNOSTI"

Sutra će povodom Dana neovisnosti 8.listopada, predstavnici grada Sinja položiti vijence u čast i spomen Hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Polaganje vijenaca bit će u 9 sati u parku ispred gradske uprave, a sveta misa zadušnica služit će se nakon toga u 10 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA DAN NEOVISNOSTI

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja, prodavaonice i drugi oblici trgovina na malo pretežito prehrambenim proizvodima, na državni blagdan-Dan neovisnosti 08.listopada ove godine mogu raditi u vremenu od 07 do 13 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj, jutros su raspoređeni na D1 a poslijepodne na D 60 od Brnaza do Budimira.

SPORT

Danas se igraju susreti 8. kola 3. HNL jug, U 15 i 30 počet će susreti Hrvace i Neretva te u Makarskoj Zmaj i Junak.

Sutra u 15 i 30 u okviru 4. HNL jug u Glavicama igraju Glavice i Postira. U ovom kolu Otočki Osk je slobodan.

Danas je i rukometni drugoligaški dan. Svoj susret odigrale su u Kaštelima Kaštela i Sinj, a u istom ženskom natjecanju večeras u 19 sati u Sinju igraju Cetina i Makarska.

Na zagrebačkom hipodromu održava se predposljedna ovogodišnja međunarodna galopska priredba. Na ovom natjecanju nastupa i sedam grla iz naših klubova Blaškan Ringo, Vreba i Mustang.

U 17 sati u sinjskoj dvorani igra se prijateljski pripremni košarkaški susret u kojem se sastaju košarkaši Alkara i Posušja.