Petak, 6.10.2006.

U RUDI PUšTENA U RAD NOVA TRAFOSTANICA

U Rudi je izgrađena nova trafostanica Ruda, snage 16 MVA. Puštena je u probni rad, a za nekoliko dana očekuje se njen tehnički pregled nakon čega bi trebala biti puštena u trajni rad.
Ova nova trafostanica, s modernom opremom, omogućit će sigurnost u rezervnom napajanju hidroelektrane Orlovac, povećanu snagu i sigurno napajanje električnom energijom vodocrpilišta Ruda, a može omogućiti i prihvat proizvodnje manje hidroelektrane koja bi se mogla izgraditi na rijeci Ruda. Investitor radova je HEP, a izvođač radova HEP i Končar električni uređaji Split.

OBAVIJEST

Prije nekoliko minuta primili smo priopćenje za javnost HSLS-a ogranak Sinj, u kojem se kritički osvrću na nedavno objavljeno priopćenje HDZ-a. Priopćenje HSLS-a u cijelosti možete poslušati iza 13,00 sati i u Dnevniku Hit radija.

DAR POGLAVARSTVA SINJA DOMU ZDRAVLJA

Poglavarstvo Grada Sinja danas će odjelu za dijalizu sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja uručiti plazma televizor. Primopredaja će se obaviti u 13,00 sati na odjelu.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Hrvatska elektroprivreda ponovno provodi akciju iskapčanja s elektromreže svih dužnika koji nisu, ni po prethodno dostavljenim opomenama, podmirili svoje obveze za isporučenu električnu energiju. Iz HEP-a upozoravaju potrošače na izmjene i dopune Zakona o elektroprivredi kojim su uvedene novčane kazne i kazne zatvora za onemogućavanje pristupa mjernom mjestu ili onemogućavanje iskapčanja.

GODIšNJICA SMRTI FRA JOSIPA ANTE SOLDE

Sutra u 9,00 sati počinje dvodnevni znanstveni simpozij «Fra Ante Josip Soldo - život i djelo». Simpozij su, povodom prve godišnjice smrti svećenika, profesora i kulturnog djelatnika fra Josipa Ante Solde, organizirali Franjevačka provincija presvetoga otkupitelja, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju i Franjevački samostan u Sinju. Prvoga dana simpozija o liku i djelu fra Josipa Solde govorit će znanstvenici i franjevci, a u 20 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održat će se koncert gradskog zbora «Brodosplit».
U nedjelju u 10,00 sati svečanu svetu misu predvodit će i propovijedati provincijal dr. fra željko Tolić, a pjeva mješoviti župni zbor Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure župića uz pratnju sestre Jelene Mijić.

"JESENSKE IGRE POLETARACA"

Sinjski Odred izviđača porječana Malin sutra putuje na jesenske igre poletaraca, za regiju jug, koje će se održati u Trogiru. Na igrama predviđenima za najmlađe, uzrasta od 7 do 11 godina, sudjelovat će oko 200 izviđača, a u sklopu igra planira se razgledavanje kulturnih znamenitosti Trogira. Inače, igre poletaraca po regijama se održavaju dva puta godišnje, tijekom jeseni i u proljeće i svaki put domaćin je drugi odred izviđača. Prošle godine domaćini je bio sinjski Odred izviđača porječana Malin.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

U tijeku je trodnevna duhovna obnova u župi Bajagić - Obrovac, povodom blagdana Gospe od Ružarija. Nakon svete krunice, koja počinje u 17,00 sati služit će se sveta misa, a trodnevnu duhovnu obnovu predvodi mjesni župnik fra Luka Banić.

SPORT

Poslijepodne se u Otoku igra susret 4. HNL - jug. U 15,00 sati sastaju se OSK i Pag. Sutra se u Glavicama igra derbi kola Glavice - Hrvace.