Četvrtak, 6.10.2005.

POPLAVLJENA O.š. IVANA LOVRIćA

Obilnija kiša koja je padala na području Cetinskoga kraja prethodnih dana prouzročila je materijalnu štetu u novoizgrađenoj školi Ivana Lovrića u Sinju. U toj školi kako smo informirani voda se slijeva na spojevima zidova, ali i na kupolama. Ravnateljiica škole Fatima čatipović uputila je i zahtjev za sanaciju štete izazvane padalinama izvođaču radova Alkomu, ali i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Podsjetimo kako je ukupno u izgradnju škole i objekata utrošeno 35 milijuna kuna.

VELIKI INTERES ZA VRLIčKU GOSPODARSKU ZONU

Unutar Vrličke gospodarske zone Kosore završavaju se radovi na asfaltiranju prometnica i izgradnji drugih objekata komunalne infrastrukture. Raspoloživih 5,5 hektara unutar zone, podijeljenih u šest parcela već je podijeljeno.
S radom je počela jedna punionica vode dok su u pripremi su još dvije punionice vode, a pred realizacijom je pogon za sklapanje građevinskih konteinera, dok će se na preostale dvije parcele graditi pogoni za preradu arhitektonskog kamena. Za sada je unutar zone zaposlenje našlo tridesetak osoba, a očekuje se kako bi se moglo sveukupno u zoni zaposliti više od sto ljudi.
Vrličani su već donijeli odluku o proširenju zone na novih 15 hektara jer imaju iskazamno zanimanje domaćih poduzetnika ali i drugih ozbiljnih investitora.

NOVA VODOSPREMA U RUDI

Da bi opskrba vodom na području gradova Sinja, Trilja te općina Otok, Dicmo, dugopolje i Muć u budućnosti bila što kvalitetnija, uskoro će se u Rudi nadograditi nova vodosprema s 1800 metara kubičnih kapaciteta. Nadograđani kapacitit zadovoljit će potrebe navedenih područja, a ova vijest posebno će obradovati stanovnike u brdskim područjima koji u ljetnim mjesecima u pojedinim trenutcima uopće nemaju vode.

POMOć SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE KORISNICIMA POMOćI ZA UZDRžAVANJE

Splitsko-dalmatinska županija i ove godine će 628 obitelji korisnika pomoći za uzdržavanje osigurati po 880 kuna za nabavu ogrijeva. Radi se o obiteljima teškog socijalnog stanja s područja gradova Sinj, Trilj i Vrlika te općina Dicmo, Hrvace i Otok.

Novac će se isplaćivati na blagajnama gradova i općina u gotovinini ili će biti dostavljeni poštanskim uputnicama, prema popisima koje će za svaki pojedini grad ili općinu napraviti centar za socijalnu skrb.

PROBLEMI SINJSKIH UMIROVLJENIKA

Sinjska udruga umirovljenika još uvijek nije pronašla model kako bi umirovljenici preko udruge mogli kupovati drva i ugljen za ogrjev, tajnica udruge Marija Mučalo ističe kako bi problem u skoro vrijeme mogao biti rješen.

APEL ZA POMOć

Apel za pomoć Ivici Pletikosiću koji boluje od težeg oblika Parkinsonove bolesti krenuo je iz župnog ureda u Hrvacama kaže župnik Fra Frano Bilokapić. župnik ističe kako je Ivica jedan od najradišnijih ljudi župe iako boluje već 8 godina.
Svi koji žele pomoći u nabavci aparata kojim bi se pomoglo oboljenom mogu se javiti u župni ured u Hrvacama ili uplatom na žiro račun PBZ u Sinju na broj 3207320398 uz naznaku Za Ivicu Pletikosića..Uplatom, i donacijom u župnom uredu ali i drugim oblicima pomoći poput humanitarnog koncerta koji je jedna od ideja, sigurno se može pomoći oboljelom.

VRIJEME

Oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim kišnim razdobljima zadržati će se i tijekom današnjeg dana.Temperatura zraka između 18 i 23 stupnja Celzijeva.