Srijeda, 6.10.2004.

U SINJU SKUPLJA VODA I ODVOZ SMEćA

Javno komunalno poduzeće Vodovod i čistoća Sinj od 1. listopada povisit će cijene vode. Za domaćinstvo će to povećanje iznositi 22 %, a za gospodarstvo 25 %. Tako će cijena jednog kubika vode umjesto dosadašnjih 5 kuna i 99 lipa za domaćinstva koja su priključena na kanalizaciju iznositi 7 kuna i 62 lipe, a za domaćinstva bez kanalizacije, za koje je cijena vode bila 5 kuna i 50 lipa, nova cijena je 7 kuna i 22 lipe.

Osnovna cijena vode i dalje ostaje 3 kune i 5 lipa kao dosada, a nepromijenjene su ostale i cijene naknada za koncesiju i kanalizaciju. Do poskupljenja je došlo zbog uvođenja nove dvije naknade: za održavanje pročistača otpadnih voda, za što će se izdvajati 1 kuna po kubiku potrošene vode, te za investicijski razvoj - 0,50 lipa. Na području grada Trilja naknada za održavanje pročistača je uvedena prije dvije godine, te će se građanima s tog područja cijena vode povisiti samo za visinu naknade za investicijski fond. Prema riječima direktora poduzeća Damira Tomaševića, unatoč poskupljenju sinjski Vodovod i dalje ima najnižu cijenu vode na području Dalmacije. Od 1. listoapada povećana je i cijena čistoće i to za 10 %.

MINISTAR VUKELIć U SINJU

U sinjskoj gradskoj vijećnici održan je sastanak ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i njegovih suradnika s gradonačelnicima Sinja, Trilja i Vrlike, te načelnicima općina Hrvace, Dicmo i Otok. Nakon sastanka ministar Vukelić i gradonačelnik Sinja Mate Jukić održat će konferenciu za novinare.

OTVARANJE AUSTRIJSKOG UREDA U SPLITU

Nakon posjeta Sinju ministar će u Splitu nazočiti svečanom otvaranju Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu. Poslijepodne u 15,00 sati u Gospodarskoj komori u Splitu, ministra će održati sastanak sa splitsko - dalmatinskim županom Krunom Peronjom, gradonačelnicima i načelnicima splitsko - dalmatisnke županije, predstavnicima područne Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore

TRIBINA U HOTELU MARJAN U SPLITU

U dvorani splitskog hotela Marjan, u 16 sati i 30 minuta ministar Vukelić održat će javnu tribinu na kojoj će predstaviti projekte Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. To će ujedno biti prigoda poduzetnicima za izravan razgovor s ministrom Vukelićem.

DANI KRUHA U TRILJU

županijska svečanost Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2004. održat će se sutra u Trilju, s početkom u 9 sati i 30 minuta. Organizatori su Oš "Trilj" i Ured državne uprave u Splitsko - dalmatinskoj županiji - Ispostava Sinj, uz financijsku potporu Grada Trilja i Splitsko - dalmatinske županije. Na ovogodišnjoj svečanosti običaje, proizvode i plodove zemlje iz svog kraja predstavljat će djeca iz Dječjih vrtića, te učenici osnovnih i srednjih škola naše županije.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, danas do 14,00 sati dolazit će do povremenih prekida u napajanju električnom energijom u Sinju u sljedećim ulicama: Livanjska ulica, Matića ulica, Vujanovićev prolaz, Stjepana Gunjače, Vlaški prolaz, Ulica žrtava rata i Vrlička ulica, od kafića Kamičak do Ivandića kuće.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, do 13,00 sati bez napajanja električnom energijom su potrošači u Bisku, Ercegovcima, Krušvaru i Prisoju, od Krušvara do Vojkovića.

VRIJEME

Pretežno sunčano. Mjestimice puše slab jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 9 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna kretat će se između 24 i 28 stupnjeva.