Subota, 6.09.2008.

JURICA JUG POBJEDNIK 1. ETAPE MTB MARATONAJurica Jug iz Biciklističkog kluba "Ciklus" iz Zagreba pobjednik je prve etape biciklističkog maratona od Vrlike do Sinja. Ciljem je drugi prošao Marko Rajković, a treće mjesto zauzeo je Damir Govoršin iz BK "Zagreb".
Start druge etape je danas u 14,30 sati u Trilju, a cilj je oko 18,30 u Imotskom.

VIJESTI IZ DICMA

Dicmo bi uskoro moglo dobiti vjetrogeneratore. U tijeku je izrada studije o utjecaju na okoliš, a otvaranje ponuda bit će u Ministarstvu gospodarstva. Ponude su dostavili španjolska tvrtka, koja nudi postavljanje 11 vjetrenjača, te hrvatsko-austrijski konzorcij koji je poslao ponudu za pet vjetrogeneratora.

KRONIKA 92

Na području Policijske postaje Sinj od sinoć su se dogodile tri prometne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.
Tijekom noći u Trilju su zabilježena dva narušavanja javnog reda i mira. U tučnjavi je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, te je nakon pružene liječničke pomoći u KBC Split puštena na kućnu njegu.

TRILJANKA KATARINA BANIć PRVA PRATILJA MISS UNIVERSE DALMACIJE

Triljanka Katarina Banić prva je pratilja Miss Universe Dalmacije. Na izboru održanom sinoć u Splitu, za miss je izabrana kaštelanka Maja Bedalov. U stopu su je slijedile prva pratilja Katarina Banić, druga pratilja Božena Bešlić te miss fotogeničnosti Deni žižić.

OBAVIJEST

Povodom početka školske godine sutra, 7. rujna, će se u Svetištu Gospe Sinjske služiti svete mise i zaziv Duha Svetoga za blagoslovljen početak školske godine. Misa za osnovnoškolce bit će u 9,00 a za srednjoškolce u 11,30 sati. Na blagoslov u 9,00 sati osobito se pozivaju ovogodišnji prvašići.

OBAVIJEST

Uoči blagdana Male Gospe, župa Gospe Sinjske organizira hodočašće u Vepric. Istoga dana hodočastit će se pješice Gospi u Solin. Polazak je iz Svetišta u 23 sata.
U ponedjeljak, na blagdan Male Gospe, Sinjani će hodočastiti u Ramu. Prijave se za hodočašća primaju u župnom uredu.

SVETA MISA NA HANU

Povodom blagdana Male Gospe sutra, 7. rujna, u 10.30 sati, u kapelici na Hanu, koja je posvećena Maloj Gospi, služit će se sveta misa. Misu će predvoditi i propovijedati fra Blaž Toplak, a slavlje će uveličati župni zbor Bajagić-Obrovac.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području PP Sinj postavljeni su na D 220 od Trilja do Tijarice. Tijekom vikenda uređaji će biti postavljeni i na D 1 od Bilica do Dugopolja.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu u 20.00 sati prikazuje američki triler Dosjei X, napravljen prema istoimenoj seriji. U prvom cjelovečernjem filmu detektivi Mulder & Scully nastoje razotkriti veliku zavjeru koja krije istinu o kolonizaciji Zemlje od strane izvanzemaljaca.

SPORT

Hrvace su jučer u utakmici 4. kola 3. HNL-Jug, na svom terenu zabilježile poraz od Konavljanina. Izgubile su rezultatom 3 : 1.

Junak sutra, 7. rujna, u 16,00 sati igra u Solinu, protiv istominenog domaćina, utakmicu 4. kola 2. HNL.

Večeras u 18,00 sati u sinjskoj športskoj dvoranio odigrat će se prijateljski međunarodni košarkaški susret između Alkara i Gruda iz Bosne i Hercegovine.