Utorak, 6.08.2019.

Viteškom alkarskom društvu Povelja Republike Hrvatske

 
U prigodnom obraćanju na završetku 304. Sinjske alke predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske Viteškom alkarskom društvu Sinj, koju je preuzeo predsjednik VAD-a Stipe Jukić.

U svom govoru predsjednica je poručila kako se i ove godine s osobitim zadovoljstvom odazvala na svečanost 304. Sinjske alke koja se podudarila s 24. obljetnicom početka vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela devetnica Gospi Sinjskoj

 
Danas, 6. kolovoza počela je devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Svakog jutra do 14. kolovoza u 6 sati služit će se mise zornice koje će predvoditi fra Perica Maslać, fra Antonio Mravak i fra Ante Čovo.

Svete mise za hodočasnike iz župa s područja cetinskog kraja služit će se u 7 i u 9 sati, a predvodit će ih fra Domagoj Runje, fra Nikica Ajdučić i fra Tino Labrović.

Od 18 sati i 20 minuta molit će se krunica i molitve devetnice, a večernje svete mise od 19 sati predvodit će fra Martin Jaković, don Franko Prnjak i fra Domagoj Runje.

U svetištu Gospe Sinjske vjernici se mogu ispovjediti svakog dana u vremenu od 5,30 do 12 sati te poslijepodne od 17 do 20 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hodočasnici iz Rame na dan Alke hodočastili u Sinj

 
Već je postalo tradicionalno da na dan održavanja Sinjske alke Gospi Sinjskoj, hodočaste vjernici iz Rame. Tako je u nedjelju, 4. kolovoza 2019. misnim slavljem predsjedao fra Andrija Jozić, ramski gvardijan u koncelebraciji gvardijana fra Ante Čove.

Svetu misu svojim pjevanjem animirale su članice Etno skupne ‘Čuvarice’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR