Subota, 6.08.2016.

Proslavljen prvi rođendan Muzeja Sinjske alke


Muzej Sinjske alke, jedan od najvažnijih projekata Viteškog alkarskog društva, danas slavi 1. obljetnicu postojanja.

Muzej je otvoren prošle godine, u sklopu obilježavanja 300. obljetnice Sinjske alke. Njegovim otvaranjem Sinjska alka je dobila jedinstveno mjesto čuvanja svoje bogate nematerijalne i materijalne baštine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija ‘Ispletimo pletenice za 301. Alku’


Grupa Sinjanki na čelu s Brnažankom Majom Maras Kovačević i ove godine organizira akciju ‘Ispletimo pletenice za 301. Alku’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Danas, na blagdan Preobraženja Gospodinova, svetom misom u 6 sati započela je devetnica Gospi Sinjskoj.

Već prije 7 sati počeli su pristizati vjernici iz Glavica na svoju zavjetnu misu. Tradicionalno, Glavičani hodočaste prvi od sela Župe Gospe Sinjske.

U 9 sati počelo je hodočašće župa Cetinskog dekanata i Splitsko – makarske nadbiskupije, Otok i Udovičići, kojima predsjedavaju fra Zoran Kutleša i i fra Josip Repeša. U 18,20 sati održat će se molitva svete krunice i pjevanje litanija u čast Blažene Djevice Marije, a u 19 sati sveta misa i prigodna propovijed koju će predvoditi don Ivan Bodrožić i fra Domagoj Volarević.

Ujutro u 7,30 sati održat će se procesija prema Gospinom Gradu, a u 8,30 sati održat će se sveta misa za alkare na Gradu. Zbog ovih svetih misa, zavjetna misa za Brnaze održat će se u ponedjeljak. Također, sutra u 10 sati je hodočašće Rame i Imotske krajine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alen Filipović Grčić pobjednik Bare, Frano Ivković posustao nakon dva pripetavanja


Natjecanje za 301. Baru okončano je tek nakon dva pripetavanja u kojima su se ogledali Frano Ivković i Alen Filipović Grčić. Na kraju je oštrije oko i čvršću desnicu imao Alen Filipović Grčić i tako prošlogodišnjeg slavodobitnika ostavio praznih ruku…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR