Subota, 6.08.2011.

Ante Poljak je pobjednik 296. ČojePobjednik 296. Čoje, sa osvojenih 8 punata je, jučerašnji pobjednik 296. Bare, Ante Poljak. Alkarski vojvoda Ante Vučić privezao je 311 cm  crvene čoje  u znak pobjede. Viteško alkarsko društvo je darovalo pobjednika sa 25.000,00 kuna, a njegova momka, Milana Vučića, srebrnom plaketom Alke.

Otvorena izložba Stipe SikiriceU Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima danas je otvorena izložba 'Rani radovi' akademskog kipara Stipe Sikirice.

Izložbu je otvorila voditeljica Galerije Dragana Modrić, a pozdravne govore održali su dožupan Luka Brčić i gradonačelnik Ivica Glavan. Svečanosti su, među više od 100 posjetitelja, nazočili članovi uže obitelji kipara Sikirice.

Skulpture iz fundusa galerije, ali i djela iz privatnih zbirki i galerija, posjetitelji će moći pogledati narednih mjesec dana. Među izloženim djelima su i ona s umjetnikove prve samostalne izložbe, koja je održana 1962. godine pod nazivom 'Alkarski ciklus'.

Autor postava izložbe je voditeljica Galerije Sikirica prof. Dragana Modrić, koja je ujedno i urednik kataloga za izložbu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Razgovor s predsjednikom VAD-a

Uoči 296. alkarskih svečanosti razgovarali smo sa predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem, koji će ovih dana, a posebno na dan 296. Alke, kao domaćin ugostiti visoke goste i uzvanike iz republike Hrvatske te brojne veleposlanike stranih zemalja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otočki boćari najbolji

Na boćarskim terenima BK 'Sinj' i SC 'Gola brda' u Otoku jučer je održan tradicionalni, 5. po redu boćarski turnir 'Sinj 2011'. Turnir se tradicionalno igra u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe'.
 Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, uglavnom iz Dalmacije, ali i ekipa 'Cetina' za koju su igrali sinjski Zagrepčani.
Igralo se po boćarskim pravilima u kategorijama ekipno(3+1 igrač), bližanje u alku i izbijanje bulina.
Nakon cjelodnevnog turnira, u finalnom susretu ekipa BK 'Otok' je s rezultatom 13-4 pobijedila BK 'Sinj' i time zasluženo ponijela titulu najbolje ekipe turnira.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Povelja prijateljstva braniteljaUdruga veterana 126. brigade i Udruga veterana 122. brigade HV iz Đakova danas su u Sinju potpisali povelju o prijateljstvu. Svečanost potpisivanja upriličena je u prostorijama Udruge veterana 126. brigade, u ulici Put Petrovca 3, koje su danas otvorene. Prilikom otvaranja prostorije je blagoslovio sinjski župnik fra Paviša Norac Kevo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Upute za građane iz PP Sinj

Prema procjeni PP Sinj u nedjelju, 7. kolovoza, na dan održavanja 296. Sinjske alke, u Sinju će boraviti oko 10 tisuća posjetitelja, među kojima će biti veliki broj visokopozicioniranih dužnosnika RH, predstavnika stranih zemalja i drugih uzvanika. U cilju nesmetanoga i što uspješnijega održavanja ovogodišnje Alke, Policijska postaja Sinj objavila je upute za građane.

PP Sinj u nedjelju će ograničiti promet ulicama grada i to kako slijedi:
- u vremenu od 6 sati do završetka svečanosti za promet će biti zatvorena Matića ulica i to na semaforima na križanju sa Splitskom, zatim ulica Put Petrovca kod skretanja za ulicu Put Ruduše, te Ulica 126. brigade HV kod križanja s ulicom Put Pazara. Promet navedenim ulicama bit će dopušten samo za stanare i vozila s dozvolom.

- u vremenu od 6 sati do završetka svečanosti neće biti dopušteno parkiranje vozilima u sljedećim ulicama: Luka, 126. brigade HV, Put Petrovca, Istarska, Petrovac i Andrije Kačića Miošića. Iz PP Sinj mole stanare da svoja vozila tijekom večeri sa 6. na 7. kolovoza ne parkiraju u navedenim ulicama, nego da nađu alternativna rješenja na drugim mjestima kako bi se izbjegla premještanja vozila od strane pauk službe.

Građani se mole za razumijevanje i poštivanje navedenih ograničenja kako bi dali svoj doprinos za nesmetano odvijanje ovogodišnje Sinjske alke.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima izuzetno je pojačan promet.
Na Istarskom ipsilonu kolona na izlazu Umag duga je oko 7 km, a na tunelu Učka (s istarske strane) oko 6 km. Povremeni zastoji zbog gustoće prometa mogući su na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale te na riječkoj obilaznici.

AUTOCESTA A1
Pojačan je prilaz vozila na naplatu Lučko zagrebačkom obilaznicom iz smjera Jankomira.
U koloni, ali bez zastoja vozi se cijelom dionicom autoceste A 1 od Zagreba prema Bosiljevu, a na dionici od Gospića do čvora Sveti Rok u kolonama koje se sporije kreću.
Zbog gužve na naplati Vrgorac, promet se povremeno preusmjerava na naplatu Ravča.

Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti , a na izlazu s autoceste A 1 u Lučkom kolona je oko 6 km. (Vozačima savjetujemo da koriste izlaz Demerje, gdje je osim ENC uređajima plaćanje cestarine moguće i kreditnim i debitnim karticama.
IZVOR: HAK
...