Petak, 6.08.2010.

Ivo Zorica je pobjednik 295. Bare

Pobjednik 295. Bare, sa osvojenih 9 punata je Ivo Zorica. Pobjedniku Bare Vojvoda Ante Vučić na koplje je privezao 200 cm zelenoga sukna, koje simbolizira nekadašnje pravo košenja livade „Alkarice“ u Sinjskom polju.
Pobjednik je dobio i brončanu plaketu Alke te novčanu nagradu od 15 tisuća kuna, a njegov momak brončanu plaketu Alke.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan pustio u rad Metronetov HOT SPOT



Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan u 10 sati u rad je pustio Metronetov HOT SPOT kojim će građanima Sinja biti omogućen besplatni bežićni pristup internetu sa Sinjske Pijace. Također je predstavljena i web kamera koja je postavljena na Pijaci, a preko koje građani u bilo kojem trenutku preko web stranice  www.tzsinj.hr/webcam.html mogu promatrati središnji trg i okolne ulice. Kamera je postavljena kako bi se podigao stupanj sigurnosti u Gradu i omogućilo lakše otkrivanje počinitelja kaznenih i vandalističkih nedjela. U skoro vrijeme kamera će postavljena i u gradski park.

Danas počinje sajam "Proizvodi sa sela“

U organizaciji Turističke zajednice Sinj, u okviru "Dana alke i Velike Gospe", poslijepodne u Sinju počinje dvodnevni sajam „Proizvodi sa sela“, koji će se održavati na trgu dr. Franje Tuđmana. Na sajmu će se predstaviti 50-tak izlagača iz cijele Hrvatske, a svečano otvaranje je večeras u 20,00 sati

"Klape Gospi sinjskoj“

U samostanskom dvorištu Čudotvorne Gospe sinjske 21,00 sat počinje Festival marijanskih pjesama „Klape Gospi sinjskoj“. Nastupit će 11 klapa, koje će izvesti po dvije pjesme. Za vrijeme glasovanja publiku će zabavljati klape Sinj i Hrvace.

Počele mise Devetnice Gospi Sinjskoj

U svetištu Čudotvorne Gospe sinjske jutros su počele mise Devetnice Gospi Sinjskoj. U 07,00 sati Gospi su hodočastili vjernici iz Glavica, a u 09,00 sati vjernici iz Otoka.
U 18,20 sati bit će krunica i molitva devetnice, a u 19,00 sati sveta misa, koju predvode mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački i fra Frano Prcela.

Sport

U Otoku se igra 19. memorijalni nogometni turnir „Luka Erceg i Ivan Kamber“ u spomen na 14 smrtno stradalih hrvatskih branitelja s područja Otoka.
Utakmica za 3. mjesto igrat će se u 16,00 sati a finalna u 18,00 sati.  

U  Sinju se nastavlja odigravanje utakmica 17. turnira na uske branke. Na rasporedu je pet utakmica, a prva počinje u 19,40. Turnir se igra na košarkaškom igralištu.

Kronika 92

Jučer oko 10,30 sati, u mjestu Brnaze, došlo je do izbijanja požara u garaži obiteljske kuće. Obavljenim očevidom osnovano se sumnja kako je do požara došlo kada  je 46-godišnjak ulijevao gorivo iz kante u svoj moped dok je za to vrijeme dijete palilo upaljač za cigarete. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozlijede i nalazi se u bolnici Split.    
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1, u smjeru juga, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera.

Tijekom dana očekujemo pojačan promet u blizini turističkih središta na obali i na gradskim prometnicama, dok su na dionicama na kojima su u tijeku radovi mogući zastoji.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici. Pojačan oprez potreban je na autocesti A1, između Gospića i tunela Sveti Rok. Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u zemlji.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će sutra, u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija) i D23 (Žuta Lokva-Senj). Zabrane nema na autocestama kao niti na Ličkoj magistrali.
IZVOR: HAK