Srijeda, 6.08.2008.

NAGRADA ZA GRADSKU GLAZBU SINJ

članove Gradske glazbe Sinj Poglavarstvo Grada Sinja i županija Splitsko-dalmatinska nagradili su s nekoliko dana boravka u prijateljskom talijanskom gradu Montemarciano. Nagradu je Glazba zaslužila zbog iznimnog doprinosa na ovogodišnjoj Alki. Za vrijeme prekida nadmetanja zbog velike kiše, Glazba je svirala koračnice kojima je podizala atmosferu i zabavljala goste na tribinama.

OBAVIJEST

Prošli tjedan djelatnici Likomed veterine na području Trilja obavljali su dezinsekciju muha. S obzirom da neki od mještana za vrijeme akcije nisu bili kući, dezinsekcija kod njih nije mogla biti obavljena. Stoga se pozivaju da se jave na broj telefona Likomed veterine 701 - 400, od 8,00 do 15,00 sati.

OBAVIJEST

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 7. kolovoza, od 9,00 do 14,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području Grada Sinja. Bez vode će biti potrošači u ulicama Put Petrovca i Istarskoj. Iz Vodovoda i čistoće mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

UPRAVA VAD-a ZATRAžILA SASTANAK SA PREMIJEROM IVOM SANADEROM I PREDSJEDNIKOM SABORA LUKOM BEBIćEM

Uprava VAD-a zatražila je sastanak sa premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Sabora Lukom Bebićem kako bi se otklonili eventualni nesporazumi zbog protokola. Kako doznajemo od glasnogovornika VAD-a Denisa šabića premijer Sanader od danas koristi godišnji odmor te nije poznato kada će se sastanak održati.

HODOčAšćA čUDOTVORNOJ GOSPI SINJSKOJDanas, 6. kolovoza, su počela hodočašća župa i mjesta Cetinske krajine čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Svete mise za hodočasnike iz mjesta sinjske župe služit će se s početkom u 7,00 sati, a za vjernike iz drugih župa u 9 sati.

Poslije svake hodočasničke mise, koje će predvoditi i propovijedati fra Miroslav Bustruc, bit će i pobožnost križnog puta na Gospinom Gradu.

Danas u 7 sati služena je sveta misa za hodočasnike iz Glavica, a u 9 za vjernike iz Otoka i Udovičića. Sutra u 7 sati misa je za Brnaze, a u 9 za vjernike iz Gljeva i Gale.

Krunica i molitve devetnice održavat će se od danas, 6. kolovoza, do 14. kolovoza od 18,15 sati. Svetu misu u 19,00 sati predvodit će i propovijedati fra Ivan šarčević. Večernji molitveni program iz Svetišta prenosit će Hit radio.
Dodajmo kako vjernici svaki dan od 6,00 do 12,00 i poslijepodne prije devetnice vjernici imaju prigodu za svetu ispovijed.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara Stjepka Rupčića. Izložba se može pogledati od 10 do 12 te u poslijepodnevnom terminu od 18 do 22 sata.

U gradskom parku danas od 20 sati održava se Jeger party uz koncert grupe "Hot line".

U organizaciji motokluba Streetruners sutra u Sinju počinju motosusreti koji će se održavati na gradskom Hipodromu do 9. kolovoza.

Na košarkaškom igralištu u Sinju večeras od 19,40 minuta nastavljaju se utakmice predkola i prvoga kola turnira malog baluna. Sastaju se ekipe Pezini momci -ZBZ, Caffe bar west point i Caffe bar Johnny, veterani Tekstilca i Mali Mexico, Domoizgradnja i Torcoida Dicmo te caffe bar Most i Muktije.